Afbeelding

Projecten Energieweverij

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE - Het vervolg op de Energieweverij vond woensdagavond 9 december plaats. Het was een succesvolle avond waarin Bernhezer bewoners en andere betrokkenen aan de slag gingen met het vertalen van de ingebrachte ideeën tijdens de avond van 18 november, naar concrete projecten.

Voor twee projecten is er tijdens deze avond voldoende betrokkenheid en enthousiasme gecreëerd. Ten eerste het project ‘Zon op particuliere daken’. In dit project wordt er gekeken naar het op een eenvoudige, ontzorgde manier realiseren van zonnepanelen op daken. Dit project is gericht op particulieren die wél zonnepanelen willen maar geen eigen investering willen of kunnen doen.

Het tweede project is ‘Windmolens in Bernheze’. In dit project wordt in samenwerking met BECO en lokale agrariërs gekeken naar de mogelijkheid om een windmolen of meerdere kleine windmolens in Bernheze te realiseren. Het projectteam doet onderzoek naar verschillende typen windmolens en gaat in overleg met omwonenden en belanghebbenden om een breed draagvlak te creëren.

Meedenken?
Onlangs zijn de projectteams gestart met deze projecten. Ben jij geïnteresseerd in een project en wil je graag onderdeel uitmaken van het projectteam? Neem dan per mail contact op via duurzaamheid@bernheze.org.