Afbeelding

Evie vanavond bij de The Battles

Human Interest

HEESWIJK-DINTHER – “Word maar de artiest die je in je dromen voor je ziet”, zo klonk het commentaar van coach Waylon. Met haar versie van het nummer What You’re Made Of blies Evie van der Heijden alle coaches omver. Haar auditie op 11 december bij The voice of Holland bleef niet ongezien; “ineens had ik er duizend volgers bij”, vertelt Evie.

Wat begon met een zangles toen ze tien jaar oud was, resulteert nu in élke dag met muziek bezig zijn. “Gelukkig hebben ze thuis weinig last van mijn zang en de piano, ze zijn het gewend.” Evie zit in het laatste jaar van de artiestenopleiding Rock City Institute, dus het meedoen aan The voice of Holland is voor haar geen vreemde zet. Van der Heijden bracht eerder al twee covers en een single uit. Nu wil ze écht doorpakken.

Slechts één kans
Evie koos voor haar Blind Audition een nummer van Lucie Silvas en liet al snel drie stoelen tegelijk draaien. De zaal kleurde roze toen Anouk als kers op de taart óók op de rode knop drukte. “Op dat moment ging er zóveel door me heen. Ik had maar één kans en die mocht ik niet verpesten.”

Zoveel moois
Ze is er klaar voor om nieuwe mensen in de muziekwereld te leren kennen en zoals ze zelf omschrijft kwam ze in een muziekbubbel terecht. “Er gaan nu zoveel nieuwe deuren open voor mij sinds ik op televisie ben geweest; van samenwerkingen tot plannen voor nieuwe muziek. Er staat nog zoveel moois op de planning. Ik ben er helemaal klaar voor.”

Haar telefoon ontplofte
Het was niet makkelijk om haar deelname zo lang stil te houden. “Ik ben heel blij dat ik het eindelijk aan de hele wereld kan vertellen, het hoge woord is er nu uit.” Haar telefoon ontplofte na de uitzending, zo omschrijft ze. Evie ontving reacties van mensen die ze niet kent, ze kreeg er duizend volgers bij op Instagram en op haar werk willen kinderen met haar op de foto. “Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen de auditie, het is echt geweldig.” Inmiddels heeft ze de veertig duizend streams op Spotify bereikt met haar versie van What You’re Made Of.

Vrijdag 29 januari
Nu gaat Evie vol enthousiasme op naar The Battles. “Ik ga alles uit de kast halen om mijn skills opnieuw te laten zien aan de coaches, maar ook aan de rest van Nederland.” Ben je benieuwd of Evie de coaches weer omver weet te blazen? Aanstaande vrijdag 29 januari is Evie om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Tekst: Carlijn van de Ven