Afbeelding

KBO Heesch en de bezorgers van de INFO

Welzijn & Maatschappij

HEESCH - Iedere maand bezorgen leden van KBO Heesch bij hun collega’s het verenigingsblad de ‘INFO’. Veel mensen kijken daar iedere maand naar uit; op die manier vernemen ze het laatste nieuws. Als je het al niet van de buurvrouw hebt gehoord, dan kun je het verhaal nog eens ‘zwart op wit’ nalezen! Hoewel dat tegenwoordig niet meer klopt omdat het een kleurenversie is met veel mooie kleurenfoto’s.

In deze coronatijd is het bezorgen van dit blad wat moeilijker geworden. De gemiddelde leeftijd van de bezorgers is 76 jaar. De oudsten zijn 88 en de jongste is 67. Een praatje met de een of de ander is altijd weer gezellig. Dat is dan een mooi verzetje. Vooral in deze coronatijd.

Maar voordat je het blad kunt rondbrengen moet de stapel van circa 800 bladen, met daaraan nog toegevoegd een stapel van 800 bladen van KBO Brabant, nog verdeeld worden over de 25 bezorgers. Dat werd tot nu toe gedaan in CC De Pas. Maar die is nu gesloten. Dus is er een paar keer uitgeweken naar een garage van een van de leden.

Verschillende mensen binnen KBO maakten zich zorgen over de gezondheid van deze altijd weer enthousiaste bezorgers. Men loopt toch een zeker risico in deze moeilijke tijd. Besloten werd daarom in januari en nu ook in februari geen INFO uit te brengen. Daarmee zijn veel leden helaas verstoken van voor hen belangrijk nieuws.

Nu wordt voor veel mensen duidelijk, wat voor belangrijk werk de bezorgers iedere maand weer verrichten. Wij hebben daar veel respect voor. De INFO kan ook per post worden bezorgd. Maar ja—dat kost de penningmeester veel geld….

Alternatieven voor de nieuwsvoorziening zijn er zeker aanwezig, zoals DeMooiBernhezeKrant, maar ook de website van KBO Heesch. Sinds kort wordt er ook een nieuwsbrief samengesteld, die iedere twee weken wordt uitgebracht. Maar ja.. als je niet beschikt over e-mail of er maar moeilijk mee overweg kunt, is dat wat lastig.

Dus vraag bij je collega-lid naar de nieuwsbrief, informeer bij je dochter, zoon of kleinkind of zij er voor kunnen zorgen dat jij de nieuwsbrief kunt ontvangen. Je kunt ook bij de helpdesk van KBO Heesch vragen of die mensen je op weg kunnen helpen. Mail dan naar helpdesk@kboheesch.nl of bel 06-81934509.

Afbeelding