Afbeelding

Terugblikken en vooruitkijken deel 2

Gemeentenieuws

In een van de laatste vergaderingen namen we als CDA het voortouw om nog meer aan woningbouw te doen. Er is een fors tekort, meer harde plancapaciteit is nodig. Voor starters en senioren, voor elk een eigen plekje in Bernheze. Dit krijgt vorm in de nieuwe Woonvisie.

Het bestemmingsplan Vrijkomende Agrarische Bebouwing is vastgesteld, zodat er in 2021 meer mogelijkheden zijn voor aangepaste bedrijfsvoering. Kansen bieden en meedenken, dat vinden we belangrijk.

We blijven investeren. In infrastructuur, diverse wegen verdienen een grondige aanpak, daar willen we zoveel als betaalbaar is uitvoer aan geven. Maar ook binnen de gemeentelijke organisatie, een betere en snellere dienstverlening voor inwoners is noodzakelijk op diverse vlakken.

Als CDA fractie hebben we jaren geleden eenzaamheid op de kaart gezet. Meer bewustwording, er samen wat aan doen, 2020 bewees nog eens dat dit hard nodig is. Of als er hulp nodig is, bijvoorbeeld voor jeugd of juist thuiszorg voor ouderen. De weg naar die hulp moet makkelijk en laagdrempelig zijn. Daar blijven we ons voor inzetten!

Dan de Maashorst, kunnen de grote grazers nu blijven of niet? Is de evaluatie daarvan onafhankelijk genoeg geweest of toch wat teveel ‘de slager keurt zijn eigen vlees?’

Op allerlei vraagstukken zal in 2021 een antwoord komen. Wij gaan als CDA fractie in elk geval weer veel en zichtbaar op pad!

Mart Smits, fractievoorzitter CDA Bernheze
CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 14 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 14 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 16 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 17 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 17 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze