Afbeelding

Een nieuw jaar

Gemeentenieuws

Gelukkig komt ook aan een rotjaar een eind

2020 was van een absurd jaar. Een jaar van oorlog zonder dat we de vijand zagen. Een jaar van angst en verdriet. Maar ook een jaar van reflectie, creativiteit en het besef wat écht belangrijk is. Een jaar waar we, misschien meer dan ooit, elkaar nodig hadden. Maar de anderhalve meter stond tussen ons. En die letterlijke afstand heeft de figuurlijke afstand doen toenemen. We zijn het niet eens met elkaar, we zijn boos, teleurgesteld en moe.

D66 is ontstaan uit het sociaalliberalisme. Dat staat voor het iedereen vrij laten en zelf moet laten bepalen wat hun pad is (liberaal), maar tegelijkertijd niemand moet buitensluiten of laten vallen (sociaal). En met name dat laatste is wat ons allen te doen staat. De hele grote ‘middengroep’ gaat zich wel redden, maar zowel aan kant van onze ouderen als die van de jongeren behoeft extra aandacht.

Laten we goed voor onze ouderen zorgen, eenzaamheid ligt op de loer. Voor de jongeren evenzeer. Wat bedoeld is als een zorgeloze, heerlijke, sociale, feestende periode van het leven, is de tiener-, puber- en studietijd veranderd in een oersaaie tijd van binnen zitten en de dagen doorbrengen achter de laptop in plaats van de schoolbanken en in de kroeg.

Wij wensen iedereen een heel fijn en gezond jaar. Opdat het snel de betere kant opgaat. En tot die tijd passen we goed op elkaar!

Rob van Herpen, fractievoorzitter a.i. D66 Bernheze