Afbeelding

Aftrap 2021

Gemeentenieuws

Zoals gebruikelijk was de aftrap van het nieuwe jaar het Nieuwjaars-cabaret door For Mineur. Vanwege de Coronamaatregelen deze keer niet in de Pas, maar te volgen op Dtv Oss. Diverse Heesche actualiteiten kwamen voorbij, waaronder “De Nieuwe Instelling”. En verder was er nog kritiek op het lokale bestuur van de gemeente, vanwege gebrek aan transparantie.

Zoals ieder jaar werd de waarderingsprijs, de Hisse Plusser, uitgereikt. Di jaar viel de eer te beurt aan de vrijwilligers van 'WIJ, HEESCH’. Een terechte keuze. De miskleunprijs, 'de Hisse Misser', werd uitgereikt aan burgemeester Moorman, vanwege het zwijgen over de lange afwezigheid van wethouder P. van Boekel. Hoe zou het toch komen dat deze prijs regelmatig wordt toegekend aan één van de leden van het college? Blijkbaar gaan er toch ieder jaar weer veel dingen mis.

Het college zou zich, als voornemen voor 2021, ten doel moeten stellen deze “prijs” op 1 januari 2022 niet opnieuw in ontvangst te hoeven nemen.

Een ander voornemen zal de adequate huisvesting van arbeidsmigranten in onze gemeente moeten zijn. Onlangs heeft Dtv Oss onderzoek gedaan naar de huisvesting op Recreatiepark De Wildhorst. Men trof daar erbarmelijke omstandigheden aan, die voor de VVD-Bernheze onacceptabel zijn.

Op 10 december 2020 heeft de raad de beleidsnota huisvesting internationale werknemers vastgesteld. Daarin staat duidelijk omschreven wie verantwoordelijk is voor een adequate huisvesting en de registratie in de gemeentelijke basisadministratie. Wij willen dan ook dat het college snel orde op zaken stelt door, conform de beleidsnota, te handhaven.

Reageren: info@vvdbernheze.nl
Jack van der Dussen, fractievoorzitter