Eens!
Eens!

Eens!

Gemeente Bernheze

Onze samenleving. Ons Bernheze. Een bonte verzameling van mannen en vrouwen in alle leeftijden. Verschillend in karakter en verschillend van huidskleur. Verschillend van komaf en verschillend van geboortegrond, soms van ver weg en soms een dorp verder. Kijk rond in je eigen dorp en je ziet zoveel verscheidenheid en tegelijkertijd zoveel eenheid. We willen immers allemaal dat het goed gaat met onszelf, met ons gezin en familie, onze verenigingen en clubs, met onze medemensen en met ons dorp. Dat vinden we belangrijk. Dat ís belangrijk. 

En natuurlijk…zoveel mensen geeft ook zoveel meningen.

Allemaal met een eigen kleur en belang bedacht, allemaal met een eigen gedrevenheid ingezet en allemaal met de beste bedoelingen voor een grote of voor een kleinere groep gevormd.

Maar, de laatste tijd lijkt het soms of de mening van een ander er niet meer mag zijn, “niet meer kan” en dat een opvatting van een ander niet meer uitgesproken of gehoord mag worden, deze wordt “gecancelled”. 

Het is juist belangrijk dat de ander zijn of haar mening mag blijven uitspreken, ook al is het niet die van jou. Als de mening van de ander geen nieuw inzicht geeft, zorgt het luisteren naar elkaar in ieder geval voor wederzijds respect. En dat is een groot goed. 

Je kunt het best eens worden over het feit dat je het niet eens bent met elkaar. 

Gertjan Hermes, burgerlid CDA Bernheze
CDA Bernheze: altijd in de buurt!

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 14 minuten geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 2 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze