Lokaal: Bouwen naar behoefte
Lokaal: Bouwen naar behoefte

Lokaal: Bouwen naar behoefte

Gemeente Bernheze

Bij het schrijven van dit stukje hoor ik op de radio het nieuwsbericht dat gaat over de stijging van de huizenprijzen voorbij komen. In het afgelopen kwartaal zijn de huizenprijzen ten opzichte van een kwartaal eerder met ruim 11 procent gestegen. Hieruit blijkt des te meer de enorme krapte op de woningmarkt! Deze stijgende huizenprijzen maakt het voor onze jongeren bijna onmogelijk om nog een woning in de eigen gemeente te kunnen bemachtigen. 

Daarnaast is onlangs de nieuwe woningbouwbehoefte door de provincie gepubliceerd, die dit ook volledig bevestigd. Hieruit blijkt dat alleen al in Bernheze in de periode tot 2040 bijna 1100 woningen meer gebouwd dienen te worden dan waar eerder vanuit werd gegaan. 

Het is dus zaak de volle vaart te houden in het mogelijk maken van initiatieven gericht op het bouwen van woningen. Hierbij dient de focus, wat Lokaal betreft, nog nadrukkelijker te liggen op een inhaalslag op het gebied van het bouwen van goedkope en middel dure koop- en huurwoningen. Zodat een eigen woning voor onze eigen startende jongeren weer binnen handbereik komt. Het behouden van onze jongeren voor onze eigen kernen vergroot natuurlijk ook direct de leefbaarheid en dynamiek voor onze kernen in het algemeen. 

Bouwen naar behoefte dient leidend te zijn en blijven in het ontwikkelen van nieuwe kleine en grotere woningbouwlocaties! 

Namens Lokaal, Gerjo van Kessel, raadslid.