Boekpresentatie van Judith de Laat over haar nieuwe boek ‘Vergeet me’
Boekpresentatie van Judith de Laat over haar nieuwe boek ‘Vergeet me’

Boekpresentatie van Judith de Laat over haar nieuwe boek ‘Vergeet me’

Algemeen

HEESWIJK-DINTHER - Op zondagmiddag 29 november is de boekpresentatie van Judith de Laat over haar nieuwe boek 'Vergeet me'. In Berne boek- en abdijwinkel zal de boekpresentatie om 15.00 uur van start gaan, waar Judith de Laat kort over haar boek zal vertellen en vragen beantwoorden.

Na afloop signeert ze haar boek. 

Vergeet me is een roman rond het thema Alzheimer en speelt zich af in Heeswijk:
Opgroeien in een groot gezin in een klein dorp in Brabant tijdens de jaren vijftig was vooral voor meisjes niet eenvoudig. In dit boek wordt daar een reëel en herkenbaar beeld van geschetst. Ook het Heeswijk van nu wordt verbeeld. 

Al lezende loop ik door de tuinen van de abdij en bevind ik me in de Sint-Willibrorduskerk.  Uniek dat ons mooie dorp in deze roman wordt opgetekend.

Bart van Schijndel, voorzitter Heemkundekring De Wojstap in Heeswijk  

Terwijl Tine het contact met haar dementerende moeder langzaam maar onherroepelijk verliest, roept Alzheimer zorgvuldig begraven herinneringen op. Wat destijds in Brabantse, streng religieuze en grote arbeidersgezinnen de normaalste zaak van de wereld was, maakt diepe indruk op Tine. 

'Vergeet me' schetst een reëel en indringend beeld van de invloed van Alzheimer op zowel patiënt als familie. Het verhaal speelt zich af in het hedendaagse Brabant en trekt je het verleden in, terug naar de jaren vijftig. 

De presentatie is i.v.m. de maatregelen RIVM door een beperkt aantal mensen bij te wonen.
Het boek blijft te koop in de boekhandel. 

De boek- en abdijwinkel zorgt strikt voor de anderhalve meter afstand en stelt desinfectiemiddelen ter beschikking. Bij binnenkomst is het dragen van een mondkapje verplicht. 

Judith de Laat (1979) is van origine journalist en werkte bij actualiteiten- en educatieve televisieprogramma’s, waar ze vooral mensen portretteerde met een persoonlijk verhaal. In haar huidige werk als communicatiemanager bij Samen Sterk zonder Stigma, is opnieuw storytelling een belangrijk onderdeel. Altijd zijn de verhalen die ze optekent, gebaseerd op de realiteit: dat wat mensen zien, horen voelen en meemaken. Niets meer en niets minder.

In haar debuutroman combineert ze bestaande verhalen en historische feiten met haar eigen fantasie. Basis voor dit verhaal zijn de jeugdverhalen die ze van jongs af aan hoort van haar moeder en tantes, de indrukwekkende verhalen van de mensen die ze sprak met Alzheimer, tijdens het maken van een tv-programma, gecombineerd met de historische feiten die zijn opgetekend door een actieve Brabantse heemkundekring. Op basis van de verhalen ontstaat een nieuw verhaal, wat echt gebeurd had kunnen zijn. Reëel, sober en herkenbaar.

Boekpresentatie van Judith de Laat over haar nieuwe boek ‘Vergeet me’