Peuteropvang bij kinderopvang De Benjamin
Peuteropvang bij kinderopvang De Benjamin

Peuteropvang bij kinderopvang De Benjamin

Algemeen

NISTELRODE - Kinderopvang De Benjamin had voornemens om per 1 januari te gaan starten met een peutergroep op locatie de KanZ. Toen begin november Piccino bekend maakte dat zij in Nistelrode zouden gaan stoppen met het aanbieden van peuteropvang kwam er veel onrust onder de ouders van de peuters van Piccino. De angst dat er geen peutervoorziening meer zou zijn binnen de kern Nistelrode en dat er een nog langere wachtlijst zou ontstaan voor kinderopvang in zijn algemeenheid nam toe.Er werd een actiecomité gevormd door enkele ouders van Piccino. Zij zijn al snel in gesprek gegaan met De Benjamin en werden gedeeltelijk gerustgesteld toen zij hoorden dat er wel een peutervoorziening zou blijven in Nistelrode, op locatie de KanZ. 

Per 16 november werd er ook een nieuwe groep dagopvang gestart bij De Benjamin wat weer veel opvangmogelijkheden biedt in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.  Kinderopvang De Benjamin was bereid om, naast hun eigen voorgenomen plannen, mee te denken in mogelijkheden om de peuteropvang op locatie de Kubiek te kunnen behouden. Na een enquête onder de ouders van Piccino heeft De Benjamin besloten om hun capaciteit per 1 januari verder uit te breiden.

Er zal peuteropvang op locatie de Kubiek worden verzorgd vanuit kinderopvang De Benjamin, in de ‘voor de kinderen die hier nu al zitten’, vertrouwde omgeving. Hierbij heeft het de intentie vanuit zowel De Benjamin als de huidige pedagogisch medewerkers dat ook zij deze groep zullen blijven draaien.

Enkele kinderen zullen wel naar de peuteropvang van locatie de KanZ gaan, dit op aanvraag van ouders of als een kind in aanmerking komt voor een VVE indicatie (vroeg- en voorschoolse educatie).

Kinderopvang De Benjamin is enthousiast dat zij vanaf 1 januari voor alle kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar een passend aanbod hebben. Dus ook wanneer ouders geen gebruik kunnen maken van kinderopvangtoeslag is er nu ook ruimte om gebruik te maken van het peuteraanbod van 2 tot 4 jaar middels een subsidieplaatsing.

Welkom bij De Benjamin! Samen is veel leuker dan alleen!

Inschrijven is mogelijk via www.debenjamin.com