Column Erina: Mickey Mouse
Column Erina: Mickey Mouse

Column Erina: Mickey Mouse

Column Erina Wammes

Het thuiswerken wordt steeds gewoner. Intussen ben ik hartstikke handig met programma’s als Zoom, Teams en Skype, waar ik vroeger toch echt mijn neus voor ophaalde. Geef mij maar een auto of een fiets, en ik vergader me suf op allerlei plekken door heel Bernheze. Ik denk dat ik wel in elk etablissement van Bernheze ge-lunch-vergaderd heb.

Er zijn onderzoeken gedaan over hoe je het beste via een pc een bijdrage kunt leveren aan een goede vergadering. Om te beginnen moet je zorgen dat je huisgenoten niet achter je langs lopen. En als dat beslist toch nodig is, moeten ze in elk geval fatsoenlijk gekleed zijn. Vorige week gooide de echtgenote van mijn baas opeens de deur van de studeerkamer open. In babydol stond ze recht voor de camera. Gelukkig voor mijn baas zuchtte ze twee keer voor ze van wal stak met wat ze wilde vertellen. Dat was voldoende tijd voor hem om op te springen. Doordat er een kabeltje tussen pc en oor zat, sprong de pc mee, kwam met een klap op de grond en richtte zijn camera op het plafond vóórdat hij voor altijd op zwart ging. Dat vonden wij wel jammer, want we hadden best graag meer gezien voordat we verder vergaderden.

Mijn collega heeft een opdringerige kat die zich regelmatig meent te moeten wassen als hij op het toetsenbord zit, terwijl de secretaresse van de afdeling een puppy aan het opvoeden is. Het is een ruwharige teckel, die verzot is op de bewegende kleurtjes die op het scherm dartelen. Ongelooflijk, hoeveel geluid er uit zo’n klein ding kan komen als hij onraad ruikt.

Maar het ergste is nog mijn horloge. Dat kocht ik zodat ik kan bijhouden hoeveel stappen ik per dag zet, of ik wel genoeg ademhaal en welke vergaderingen ik allemaal heb. Het is een prachtig ding. Maar als ik er teveel mee beweeg, gaat het er zich mee bemoeien. Gisteren riep een Mickey-Mouse-stem opeens dat het al elf uur was. Niemand geloofde meer dat ik niet stiekem filmpjes zat te kijken.