Consequenties
Consequenties

Consequenties

Gemeente Bernheze

Bouwen, bouwen, bouwen .... bezwaren, regeltjes, kosten.
Verbod op vuurwerk ... illegale handel, met alle gevolgen van dien.
Beslissing van de gemeenteraad ... coalitie vrolijk, oppositie teleurgesteld.
Corona maatregelen ... veilig voor de samenleving, drama voor onveilige thuissituaties.
Warmtepomp plaatsen ... goed voor het milieu en uiteindelijk ook goed voor de portemonnee, (tijdelijke) overlast voor de buren.
Kritisch op het college … hulde van de inwoners, de krant weigert plaatsing.
Fan van Sinterklaas en zijn gelijkwaardige compagnon … prachtig kinderfeest, massa hysterie in de steden. 

Ook ík, als zelfstandig ondernemer, raadslid in deze gemeente én vrijwillig brandweerman, ben het natuurlijk niet altijd eens met alle aanpassingen, regeltjes en verplichtingen. Maar, in welke functie dan ook, ik pas me aan. Níet omdat ik dit de beste keuze vind, maar ik heb gewoon géén zin om het avondjournaal te halen door een verkeerde keuze, woordje of opmerking. 

Uiteraard heeft elke beslissing consequenties - lang leve de democratie, dit vooropgesteld. En iedereen is gelijk, niemand heeft meer rechten dan een ander en als je het ergens niet mee eens bent, kun en mag je dit in Nederland kenbaar maken. Maar doe dit met respect jegens de andere partij. Met 17 miljoen meningen in Nederland kunnen we niet op deze weg doorgaan. Geweld, agressie, schreeuwen en karaktermoord op social media zijn gewoon niet de oplossing. 

Laten we in 2021 bij ons zelf beginnen en in ieder geval probéren om ons in een ander te verplaatsen. Samen komen we ver, samenwerkend ligt iedere oplossing binnen handbereik. 

Reageren? info@vvdbernheze.nl
Mark van de Ven, raadslid