Leven en laten leven
Leven en laten leven

Leven en laten leven

Gemeente Bernheze

Fijn leven begint met een dak boven je hoofd. Een veilige plaats en omgeving zorgen niet alleen voor een basisbehoefte, maar ook voor een stuk geluk. Dit jaar hebben we dit meer dan ooit ondervonden, doordat we noodgedwongen aan huis gekluisterd zijn. Het blijkt dat het ons ook goed deed. Even weg van alle ruis, niet na hoeven denken over reizen of een verjaardagsfeest. Thuis werd opnieuw belangrijk, met de nostalgie van weleer. Samen spelletjes doen, gesprekken aan de keukentafel.

Natuurlijk voelde het niet voor iedereen zo. Zoals voor de jongeren die al zo lang naar een huis op zoek zijn, maar nog geen mogelijkheid zien door de hoge kosten én de huizen schaarste. Jongeren die nog zoveel behoefte hebben aan een druk sociaal leven en nu noodgedwongen constant met hun ouders onder een dak vertoeven terwijl ze snakken naar vrijheid.

In Vorstenbosch blijft het gelukkig in beweging. Een mooi nieuw plan van seniorenwoningen is gerealiseerd naast de basisschool. De meeste nieuwe bewoners zijn Vorstenbosschenaren die hun woning weer hebben doorverkocht aan de jongere generatie. Ze hebben een mooi uitzicht op spelende kinderen met de speeltuin voor hun deur. Een gezonde situatie wat mij betreft, waar ze van elkaar genieten en er meteen een sociaal oogje in het zeil gehouden wordt. Op naar de volgende bouwplannen, want de jeugd vindt het fijn in Vorstenbosch en andersom heeft Vorstenbosch de jeugd nodig.

Paul Aarts, campagneleider D66