Ter nagedachtenis aan John van den Akker
Ter nagedachtenis aan John van den Akker

Ter nagedachtenis aan John van den Akker

Gemeente Bernheze

Zondag 13 december, net op de middag, krijgen wij als fractieleden en leden van het bestuur van Lokaal het bericht dat onze collega John van den Akker, die ochtend tijdens het mountainbiken is overleden. Via de whatsapp en telefonisch worden alle collega’s op de hoogte gesteld. Iedereen is er behoorlijk door van slag en helemaal beduusd. John was toch zo’n beer van een vent; hoe kan dat nou? Nee toch!!

Bij Lokaal was John van groot belang; hij zorgde jarenlang als voorzitter voor de verbinding onder elkaar. Hij was het die bij de laatste verkiezingen aangaf ook politiek actief te willen zijn en hij was het ook die als 6de op de lijst ook werd gekozen tot raadslid toen Lokaal bij herhaling de wethouder leverde.

Even wennen was het voor John; besturen kon hij wel, maar die politieke arena kende hij nog niet zo goed. Maar gaandeweg de tijd leerden wij John kennen als een no-nonsens man die heel sociaal was en vooral ook oog had voor de minderbedeelden in de samenleving.

Het terrein van Ruimtelijke Ordening lag hem wel en vooral de ontwikkelingen in het buitengebied hadden zijn interesse.

Wij gaan John missen. Wij wensen iedereen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Een fijne collega is van ons heengegaan. 

Bestuur en Fractie Lokaal