Marko Konings
Marko Konings

Arbeidsimigranten blijven wonen op De Wildhorst

Gemeentenieuws

De gemeente heeft het nieuwe beleidsplan voor huisvesting van internationale werknemers (arbeidsmigranten) vastgesteld. Met het grootste deel van dat beleid zijn wij het eens, deze mensen verdienen een goede huisvesting met fatsoenlijke hygiëne en voldoende leefruimte. Maar er worden ook keuzes gemaakt waar wij het niet mee eens zijn. Zoals huisvesting op recreatiepark De Wildhorst. 

Er komen met het nieuwe beleid veel ruimere mogelijkheden om arbeidsmigranten te huisvesten. Desondanks wordt er ook nog voor gekozen om de illegale bewoning van De Wildhorst toe te laten staan. De afgelopen jaren hebben we al veel tijd en geld gestoken in plannen om van De Wildhorst weer iets moois te maken. Meermaals hebben we als gemeenteraad al aangegeven dat grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten botst met de toekomstvisie voor het park. Jammer genoeg komt het college toch steeds weer met plannen om dit toch toe te staan. Politieke Partij Blanco diende dan ook een voorstel in om de illegale bewoning binnen drie jaar te beëindigen, maar helaas kregen we daar geen meerderheid voor. Ook de partijen die eerder aangaven dat grootschalige huisvesting niet samengaat met de nieuwe visie voor het park stemmen als puntje bij paaltje komt tegen hun eigen visie. Een mooi opgeknapt park met ruimte voor recreatie, wonen en natuur is daarmee weer verder weg dan ooit. 

Beleid zou moeten dienen om je visie en doelen te bereiken, maar helaas gaat dat in Bernheze anders. 

Reageren: info@ppblanco.nl of 06-11311713
Marko Konings, fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 1 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 3 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze