De winnaars van het karten
De winnaars van het karten

Het Hooghuis Stadion laat wensen van leerlingen in vervulling gaan

Kinderen & Jongeren

OSS/BERNHEZE - Een spannend middagje karten met klasgenootjes. Samen oliebollen eten op het schoolplein. Een rustgevende beautybehandeling in een tot spa omgetoverd lokaal. De schoolbel veranderen in ‘Jingle Bells’. En een geheel verzorgde high tea voor een paar goede vriendinnen. Op de valreep voor de lockdown gingen de wensen van vijf leerlingen van Het Hooghuis Stadion in vervulling. De docenten van de school wilden in deze lastige tijd graag iets terugdoen voor hun leerlingen en plaatsten een wishbox. “Ze mogen al zo weinig”, aldus initiatiefnemer Nick Timmerman. “Een beetje positiviteit en ontspanning hadden ze absoluut verdiend.”

“Vanaf het moment van de allereerste richtlijnen hebben onze leerlingen zich goed aangepast aan de nieuwe situatie op school”, vertelt teamleider Nick. ”Tegelijkertijd merkten we dat de afgelopen periode voor de jongeren erg lastig is. Ze hebben heel weinig sociale contacten en mogen amper samen activiteiten ondernemen. Zo ontstond het idee van de ‘wishbox’, om leerlingen als dank voor hun inzet een bijzondere dag te bezorgen.”

Samen met vrienden of vriendinnen
“Op onze school vinden we het belangrijk dat leerlingen zichzelf kunnen zijn. Dus mochten ze wensen wat zij maar wilden.” Mits het met het oog op de coronaregels en de Nederlandse wet uitvoerbaar zou zijn natuurlijk. Er werd een bonte verzameling leuke wensen ingediend. Nick: “Uit de inzendingen bleek al gauw dat veel leerlingen vooral iets samen met vrienden of vriendinnen wilden doen. We hebben vijf wensen geselecteerd en de inzenders zijn onlangs verrast.” Een paar jongens en meiden mochten karten bij Circuit Park Berghem. Vijf andere leerlingen lieten zich verwennen met een high tea van Brasserie La Colline in de directeurskamer. Hun reactie spreekt boekdelen: “We vonden het eerst al een mooi initiatief, maar we hadden nooit verwacht dat onze wens zou uitkomen en ook nog zó goed zou lukken!” Twee vriendinnen genoten van een wel héél bijzonder wellnessuurtje; zij werden op school in de watten gelegd door Spahuys Oss, in een speciaal tot spa omgetoverd lokaal met uitzicht op het stadion van Top Oss. En weer drie andere leerlingen werden, samen met hun klas, op het schoolplein getrakteerd op verse oliebollen van Gerry’s oliebollenkraam. Nick: “Alles in een gezellige en warme kerstsfeer, zelfs de schoolbel speelde Jingle Bells! Deze muzikale wens kwam ook van één van onze leerlingen.”

Creatieve ideeën in coronatijd
“Supermooi dat de betrokken bedrijven zelfs in deze tijden onze jongeren en dit initiatief een warm hart toedragen”, geeft Nick aan. “Dat waarderen we enorm. En ook bijzonder dat juist deze coronatijd tot creatieve ideeën leidt, en via de wishbox tot een hoop positiviteit. Wie weet gaan we er wel een jaarlijkse traditie van maken.”

Voor leerlingen van het Stadion die hun wens niet in vervulling zagen gaan, dus niet getreurd; wie weet ben jij volgend jaar de gelukkige. Bekijk het filmpje van de ‘wensendag’ op https://youtu.be/8LxgqRyadus

Samen oliebollen eten
Een heerlijke spa behandeling
Een lunch
Karten