Zonder luxe op kamp: Heesche scouts en gidsen leren de technieken
Zonder luxe op kamp: Heesche scouts en gidsen leren de technieken

Zonder luxe op kamp: Heesche scouts en gidsen leren de technieken

Heesch

HEESCH - De nieuwe scouts en gidsen van Scouting Heesch hebben veel opgestoken tijdens het Nieuwelingenweekend, dat vorige maand plaatsvond. Dit jaar was het kampeerweekend anders dan anders door de 1,5 meter afstand en andere coronamaatregelen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Derdejaars leerden de jongsten, samen met de leiding, de technieken om zonder luxe vooruit te kunnen. Zo zetten de jongens en meisjes tussen de 12 en 15 jaar voor het eerst een slaaptent op om in te overnachten. Daarnaast pionierden ze een keuken met houten palen, touw en zeil. Hiervoor moesten ze een hoop knooptechnieken kennen, zodat de keuken niet uit elkaar viel. Koken in die zelfgebouwde keuken hoorde er ook bij. En tochttechnieken. Helaas was er wat regen, maar iedereen had het gezellig tijdens de wandeling door Heesch. Tot slot was er ruimte voor ontspanning bij het kampvuur.

Ook voor de oudstejaars viel er wat te leren dit weekend. Om ze voor te bereiden op de overstap naar de volgende groep, de Rowans & Sherpa’s, kregen ze tips in het begeleiden van anderen en het in elkaar zetten van een programma.

Met al deze technieken zijn de gidsen en scouts klaar voor de komende overnachtingsweekenden en het jaarlijkse zomerkamp, waar ze deze kennis hard nodig zullen hebben. En het allerbelangrijkste: de scoutingleden hebben veel plezier gehad!

Ben je na het lezen van dit verslag benieuwd geworden naar hoe het er verder aan toe gaat bij scouting? Kijk dan op www.scoutingheesch.nl voor meer informatie en kom eens langs!

Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 5 uur geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 7 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 8 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 9 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 10 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 14 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid