Sinterklaas komt naar Nistelrode! Maar anders dan anders…
Sinterklaas komt naar Nistelrode! Maar anders dan anders…

Sinterklaas komt naar Nistelrode! Maar anders dan anders…

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - Helaas moet ook de Sinterklaas commissie door alle coronamaatregelen haar plannen weer aanpassen. Dat betekent dit jaar geen intocht en ‘drive thru’. Maar… er is een alternatief plan! Want Piet slaapt in Eetcafé ’t Pumpke! In de serre van ’t Pumpke wordt een mini pietenhuis gemaakt en de kinderen kunnen gepimpte schoenen inleveren. Deze worden dan in het mini pietenhuis gezet en zijn daar te bewonderen. Als de kinderen de schoenen weer ophalen zit er iets lekkers in! 

 

De Sinterklaas commissie hoopt dat tijdens het ophaalmoment Sint en een klein aantal Pieten wel in ‘t Pumpke aanwezig kunnen zijn. De hoeveelheid Pieten dat aanwezig kan zijn, zal afhangen van het aantal deelnemende kinderen en eventuele verdere maatregelen.

Helemaal anders en misschien niet zo gezellig dan iedereen gewend is, maar de organisatie in overleg met de gemeente Bernheze kan niet het risico nemen om de Pieten, zichzelf en de mensen uit Nistelrode extra besmettingsrisico te laten lopen.
 

 

SJB Nistelrode en Sinterklaas presenteren: Piet slaapt dit jaar in ‘t Pumpke! 

 

Om zijn mini pietenhuis nog gezelliger te maken nodigen wij alle kinderen tot en met groep 5 uit om een (gepimpte)schoen  in te leveren. 

 

Waar en wanneer lever je de schoen in?
Van zondag 15 tot en met zaterdag 21 november in de speciale schoenenkast buiten bij ’t Pumpke.  De ingeleverde schoenen worden in het mini pietenhuis gezet en zijn daarvanuit dan ook te bewonderen. Vergeet niet om duidelijk je voor- en achternaam, leeftijd en mailadres op de schoen te vermelden! 

 

Wanneer mag je de schoen ophalen?
Op zaterdag 28 of zondag 29 november kun je je schoen weer op komen halen. Om onnodige drukte te voorkomen wordt er via de mail contact met je opgenomen voor een ophaaldag en tijd. 

 

Piet zal in alle schoenen iets lekkers stoppen en voor de tien mooist versierde schoenen is er een prijs!