Tijdelijk geen creatieve cursussen bij De Eijnderic
Tijdelijk geen creatieve cursussen bij De Eijnderic

Tijdelijk geen creatieve cursussen bij De Eijnderic

Heesch

HEESCH - De corona-maatregelen die gelden voor samenkomsten, gelden ook voor De Eijnderic. Daarom is De Eijnderic gestopt met het geven van cursussen en workshops. “Met pijn in het hart moeten we constateren dat we onze creatieve cursussen niet corona-veilig kunnen geven,” licht bestuurslid Annelies Cuijpers toe. “Alleen de typecursussen voor de jeugd gaan gewoon door.” 

Zitten en afstand
“De Eijnderic is gehuisvest in een oud gebouw waar de ventilatiemogelijkheden minimaal zijn. Bovendien moet je tijdens veel workshops kunnen rondlopen. Ook de docenten moeten dat kunnen. In contact met anderen doe je immers ook inspiratie op. Bij binnen-bijeenkomsten geldt echter de corona-maatregel dat je moet blijven zitten tijdens de bijeenkomst. Daarbij komt de onmogelijkheid van voldoende afstand. Dat is niet alleen heel moeilijk tijdens de workshops, maar ook in de gangen en leslokalen,” zegt Annelies. 

Wel typecursus
Er is echter één uitzondering: de typecursussen voor de jeugd gaan wel gewoon door. Deze cursussen worden gegeven aan jongeren tot en met 17 jaar. Voor deze groep gelden andere regels. Bovendien is het een ‘zittende cursus’, zegt Annelies. “Maar verder zijn we liever iets té voorzichtig, zeker omdat veel cursisten in de andere workshops vaak tot de kwetsbare doelgroep behoren.”