Unieke expositie 'Ratjetoe' in CC Nesterlé 
Unieke expositie 'Ratjetoe' in CC Nesterlé 

Unieke expositie 'Ratjetoe' in CC Nesterlé 

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - KunstfabriekOss is een uniek en kleurrijk atelier aan het st. Barbaraplein in de Osse binnenstad. Hier krijgen kunstenaars met een verstandelijke-, of meervoudige beperking de mogelijkheid om hun creatieve talenten verder te ontwikkelen.

De kunstenaars worden uitgedaagd zelf met ideeën te komen en deze, zoveel mogelijk, naar eigen inzicht te verwezenlijken. Dit kan onder andere door te werken met verschillende schilder- en tekentechnieken, mozaïek, beeldhouwen, vilt, papier-maché, keramiek en al wat mogelijk is. Ook muziek en toneel behoren tot de mogelijkheden. 

Het afgelopen jaar hebben ze, hun werkzaamheden aan de Coronamaatregelen moeten aanpassen. De vele sociale contacten waar ze veel waarde aan hechten zijn helaas tot een minimum teruggeschroefd, maar gelukkig zijn ze allemaal weer in meer of mindere mate met hun passie aan de slag kunnen gaan. Ze zijn er trots op dat ze in hun atelier 35 unieke, getalenteerde kunstenaars, verdeeld over meerdere dagen een bijzondere werkplek kunnen bieden. Het atelier staat normaliter midden in de samenleving en werkt onder andere samen met scholen, kunstenaars, bedrijven en iedereen die samen kunst wil maken en beleven. Tijdens exposities, kunstmarkten, festivals en projecten laten ze graag onze pure en eigen kunstwerken zien.

Veel kan op dit moment niet maar gelukkig kunnen ze van 4 november tot 3 januari 2021 hun expositie Ratjetoe aan iedereen presenteren die interesse heeft in CC Nesterlé in Nistelrode. Te bezichtigen tijdens openingstijden. In verband met corona kunnen deze wijzigen, dus wil je er zeker van zijn dat ze open zijn, bel dan 0412 - 85 90 01.