Gedenken is leven!
Gedenken is leven!

Gedenken is leven!

Heeswijk-Dinther

HEESWIJK-DINTHER - Gedenken is leven, ook in deze moeilijke tijden van de anderhalve meter afstand. Tot onze grote spijt kan dit jaar het project Alle Zielen geen doorgang vinden. Wederom gooit het Covid-19 virus roet in het eten. Wij danken alle betrokkenen voor hun harde werk en voorbereidingen.

Toch gedenken
Omdat wij bij de Abdij van Berne, waar Alle Zielen zou plaatsvinden, toch mensen de mogelijkheid willen bieden om hun dierbaren te gedenken zetten wij vanaf 19 oktober bij de Berne boek- en abdijwinkel een gedenkboom neer. De boek- en abdijwinkel stelt gedenkkaartjes ter beschikking die in een afgesloten houder met een lint in de boom gehangen kunnen worden. Er is tevens de mogelijkheid om een gedenkkaars Gedenken is leven aan te schaffen en deze onder de boom te plaatsen. Wij nodigen je van harte uit om een bezoek aan onze boek- en abdijwinkel te brengen en jouw dierbaren te gedenken. Want Gedenken is leven!

Ook zetten wij een kraam neer waarop je vanuit thuis meegebrachte gedenkgeschenken kunt neerleggen. De kaarsen laten wij branden tot deze vanzelf uitdoven.

Je kunt jouw gedenkgeschenken tot en met 4 november neerleggen bij onze kraam, jouw kaars aansteken en jouw gedenkkaart ophangen. Op 5 november zullen wij alles weghalen en de geschenken en de nog brandende kaarsen in de abdijkerk plaatsen.

De gedenkdiensten in de abdij zullen hun doorgang blijven vinden.

Gedenkkaartjes
Op de gedenkkaartjes kun je wensen, gedachten en gevoelens kwijt voor een dierbare die je mist. De boek- en abdijwinkel stelt kaartjes ter beschikking die je bij de kassa kunt invullen. Je ontvangt dan een hoesje met lint zodat je jouw gedachtenkaartje kunt ophangen in de gedenkboom.

Gedenkkaars
Bij de boek- en abdijwinkel kun je een gedenkkaars Gedenken is leven aan te schaffen en deze onder de boom te plaatsen. Ook zetten wij een kraam neer waarop je vanuit thuis meegebrachte gedenkgeschenken kunt neerleggen. De kaarsen laten wij branden tot deze vanzelf uitdoven.

"Ik voel je in de stilte"
Bovenstaande zin is een citaat uit het unieke boekje Omdat ik van je Rouw.

Heb je onlangs iemand verloren, worstel je met verdriet of ken je iemand die zich in een moeilijke periode bevindt? Denk dan eens aan een geschenk die je kunt geven in deze tijd waar een hand of een omhelzing niet is toegestaan. Op 20 oktober verschijnt het unieke boekje Omdat ik van je Rouw, geschreven door Nadja van Driel. Het boekje bevat korte, op zichzelf staande teksten en nodigt uit om eigen gevoelens op papier te zetten door de lege pagina’s.

Meer over het boek…klik hier

Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 2 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 Stichting Buurtvoedselbos Bernheze