Stroeve start komt dames duur te staan
Stroeve start komt dames duur te staan

Stroeve start komt dames duur te staan

Heesch

HEESCH/OSS - De dames van Dynamico hebben hun vliegende start tegen OHC’01 geen goed vervolg kunnen geven. Zaterdagavond werd in sporthal De Rusheuvel verloren van promovendus HMC 2: 19-22 na een ruststand van 6-11.

De wedstrijd was via een livestream te volgen (en is hier terug te kijken) omdat publiek niet welkom was. Die situatie zal de komende weken zeker niet meer veranderen. Sterker nog, er wordt rekening gehouden met het feit dat het voorlopig weer even over is met de (handbal)pret door nieuwe maatregelen van de overheid vanwege de oplopende coronacijfers.

Zo goed als Dynamico vorige week begon, zo matig was het nu. De speelsters van Paul Schobbers misten het tempo en de felheid waarmee het OHC een speelronde eerder liet merken dat het zich geen illusies hoefde te maken. De eerste goal van de Oss/Heesche formatie viel snel (rake strafworp van Lieke van den Akker), maar de tweede treffer liet ongeveer een kwartier op zich wachten. Die goal van Eva Langens uit de hoek betekende de 2-6.

Vanaf dat moment begon Dynamico weer te scoren, maar HMC stopte ook niet bepaald. De eerste twee doelpunten erna waren weer voor de gasten: 2-8. Britta Schoones (tweemaal), Manouk van den Hout en Quinty Kuijpers zorgden ervoor dat het aantal gemaakte doelpunten voor rust nog werd opgekrikt, maar de marge werd maar een fractie kleiner: 6-11.

De livestream werd goed bekeken zaterdagavond. Sommige mensen keken niet op de laptop of telefoon, maar projecteerden de wedstrijdbeelden op een muur.

IMG 8810

In de tweede helft tapte de formatie van Paul Schobbers direct uit een ander vaatje. Met name Sabine Hommersom had haar beste spel voor het tweede bedrijf bewaard. Haar eerste twee doelpunten brachten de stand van 7-12 naar 9-12. De nadelige marge bleef lang schommelen rond de drie a vier treffers. Ook Anne van Munster noteerde haar eerste twee treffers van het seizoen, omdat ze er vorige week niet bij was.

Bij 14-19 was het verschil even vijf, maar op dat moment beleefde de thuisploeg z’n beste fase. Evi Hoeks scoorde, Sabine Hommersom benutte een strafworp en scoorde vanuit de tweede lijn, terwijl Britta Schoones een break afrondde: 18-19. Met nog acht minuten op de klok. Even leek een ommekeer mogelijk, maar een tijdstraf op dat moment kwam slecht uit.

HMC profiteerde van het numerieke overtal en deelde een mentaal tikje uit met de 18-20. Twee goals later en de wedstrijd was echt gespeeld. De 19-22 was een doekje voor het bloeden niet meer dan dat.

Bij 18-19 en 8 minuten op de klok leek een ommekeer mogelijk, maar een tijdstraf zorgde ervoor dat die er niet kwam

Duidelijk was in welke fase Dynamico het had laten liggen: de stroeve start. Dat moet volgende week beter, tenminste, als de inhaalwedstrijd bij Avanti doorgaat. Dat is de enige ploeg die tot nu toe meer dan een wedstrijd gespeeld heeft en nog geen punt hoefde af te staan.

Dynamico – HMC 2 19-22 (6-11). Scores Dynamico: Sabine Hommersom (7), Britta Schoones (3), Lieke van den Akker (2), Anne van Munster (2), Eva Langens (1), Evi Hoeks (1), Quinty Kuijpers (1), Eline van der Heijden (1) en Manouk van den Hout (1).

Afbeelding
Sport 20 minuten geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 50 minuten geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 4 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij gisteren Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Afbeelding
Sport gisteren Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek