1e winst is binnen!

Nistelrode

NISTLERODE - Het was een triest decor voor een wedstrijd van het 1e elftal, die zonder publiek werd gespeeld vanwege de corona perikelen. Het enige wat vrolijk stemde was de uitslag 1-3. In een winderig Volkel was dat geheel terecht. Tim van der Heijden maakte na 9 minuten de 0-1, in de 25e minuut stond het al weer gelijk door Bram v.d. Locht. Dat was maar van korte duur, want Aron v.d Rijt liet vijf minuten later de voortreffelijke doelman Tom v.d. Burgt kansloos. Waar het voetbal in de 1e helft al niet van een hoogstaand niveau was, werd dat in de 2e helft nog erger. Volkel beschikte deze middag over een wel heel matige ploeg en de Oranjes lieten zich daar te veel in meeslepen. Nadat de mooiste kansen door Prinses Irene niet werden benut, was het uiteindelijk aanvoerder Tim van den Brand die de bevrijdende 1-3 binnen schoot uit een indirecte vrije trap.

Thijs van Doorn stond opnieuw geposteerd als rechtsback, waardoor Robber Rovers een linie opschoof en Gijs van Erp centraal achterin stond. Het eerste gevaar kwam van Guus Reijnders, die uit een voorzet de bal met het hoofd slechts schampte, waardoor deze langs ging. In de 9e minuut stoomde Gijs van Erp op, waar hij vorige week in een nog veel beter situatie passte, haalde hij nu wel uit. De bal kwam tegen de paal, de goed meegelopen Tim van der Heijden wist wel raad met dat buitenkansje en tikte binnen; 0-1. Prinses Irene voetbalde veel makkelijker dan Volkel maar bleef de hele wedstrijd te slordig in de passing. In de 25e minuut was het raak voor Volkel. Een subtiel hakje zette Bram v.d Locht vrij voor Pluk, die de bal eenvoudig in de uiterste hoek schoof. Het bleef opletten, want 5 minuten later werd er weer gescoord. Tim van den Brand speelde, de gevaarlijkste aanvaller op het veld deze middag, Aron v.d Rijt aan. Deze dook voor Van den Burgt op stuurde deze met een mooie schijnbeweging het bos en schoot raak. Prinses Irene bleef de beste ploeg en Jerin v.d. Rakt was nog twee keer dicht bij een treffer. Zo dook hij na een pass van Van Erp vrij voor de doelman op, maar schoot voorlangs en datzelfde deed hij ook nog eens bij een vrije trap, al was het nu zijn hoofd dat het deed.

In de 2e helft was het Job van Oort die voor het eerste gevaar zorgde voor Volkel, maar hij schoot langs. Jerin v.d Rakt strandde op Van de Burgt na een mooie pass van Guus Reijn ders. Er werd te weinig gecreëerd, terwijl Prinses Irene voldoende mogelijkheden kreeg om gevaarlijk te worden, maar de passing was vaak zeer matig. Pluk moest nog een keer al zijn kunnen tonen, maar hield zijn doel schoon. Aron v.d. Rijt brak door, maar werd te koste van een gele kaart gevloerd. Guus Reijnders dook ook nog eens op voor de Volkelse doelman, maar schoot recht in diens handen. In de 78e minuut onderschepte, met een mooie sliding, Tom Berendsen de bal en liggend op de grond stuurde hij Aron v.d Rijt diep. Deze schoot op de paal. De gehele wedstrijd al veel pratende en vaak protesterende aanvoerder Van Cuijk, was al een paar keer gewaarschuwd door de foutloos fluitende Briene en hield ook nu niet op. Hij kreeg daarvoor geel en een indirecte vrije trap tegen in het strafschopgebied. Robbert Rovers bediende Tim van den Brand die raak schoot en de wedstrijd definitief besliste. Vlak voor het eindsignaal kreeg Volkel de beste kans van de wedstrijd, maar Pluk verkleinde goed zijn doel, waardoor Damen in een moeilijke hoek gedrongen langs schoot.

Al met al een verdiende overwinning, al zal het niveau nog wat moeten worden opgekrikt wil men de stap naar de middenmoot doen. Volgende week de derby tegen Heeswijk. Mogelijk is die wel te volgen voor de supporters. Er wordt onderzocht of er opnames gemaakt kunnen worden die dan gestreamd kunnen worden. Hou de website wat dat betreft in de gaten komende week!