Dames verslaan sterkte tegenstander op openingsdag
Dames verslaan sterkte tegenstander op openingsdag Foto: Rachelle Fotografie

Heesch

HEESCH/OSS - Een vliegende start voor de dames van Dynamico, voorheen DOS’80/Olympia’89, in de eerste klasse Brabant. Zaterdagavond speelden ze in een lege sporthal ‘t Vijfeiken hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd, waarbij Dynamico aan het langste eind trok; met 35-30 werd OHC aan de kant geschoven. Een knap resultaat tegen een sterke tegenstander. “Wat jammer dat er geen publiek bij deze wedstrijd kon zijn. De wedstrijd was een pareltje geweest om naar te kijken”, aldus Sanne Turlings, die geblesseerd op de bank moest plaatsnemen. Dynamico kwam sterk uit de startblokken. Renske Waalen speelde daarin een belangrijke rol. De keepster had een aantal uitstekende reddingen en kon daardoor meteen de break-out aansturen. De verdediging stond goed.

Nieuwkomer Sabine Hommerson maakte indruk, bewees een aanwinst voor Dynamico te zijn. Halverwege de eerste helft stond er een meer dan ruime voorsprong van 11-2 op het scorebord. Bij rust was het 22-11 en was OHC (vorig seizoen twee keer te sterk en ook in de voorbereiding op deze jaargang) enigszins van de schrik bekomen. Debuutspeelsters Britta Schoones, Eva Langens en Manouk van den Hout pikten allemaal hun doelpuntje(s) mee en speelden een prima wedstrijd. Evi Hoeks was, in vergelijking tot vorig seizoen, regelmatig op de cirkel te vinden en wist zelfs met links te scoren.

Dynamico, dat vorige week het openingsduel bij Avanti uitgesteld zag worden, wist wat minder het net te vinden in de tweede helft, maar door de stevige buffer die was opgebouwd kwam de eerste zege nimmer in gevaar. Eindstand tegen de ploeg uit Oosterhout: 35-30.

Dynamico – OHC’01 35-30 (22-11). Scores Dynamico: Lieke van den Akker 8, Sabine Hommerson 7, Evi Hoeks 5, Britta Schoones 4, Eva Langens 4, Lisa Turlings 3, Eline van der Heijden 2, Quinty Kuipers 1, Manouk van den Hout 1.

Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt