Jesse de Veer wordt gesteund door Deco Zonwering
Jesse de Veer wordt gesteund door Deco Zonwering

Jesse de Veer wordt gesteund door Deco Zonwering

Heesch

HEESCH - Door COVID-19 werd het BMX seizoen van 2020 voor Jesse de Veer (13) heel anders dan verwacht. Dit seizoen stond het WK BMX in Amerika op het programma waar hij zijn 2e plek van 2019 zou gaan verdedigen en het EK BMX in Dessel (b).

Deco Zonwering uit Heesch sprak begin 2020 het vertrouwen uit in Jesse door hem te ondersteunen in de weg naar zijn droom. Zowel Deco Zonwering als Jesse laten zich niet beperken door COVID-19 en blijven zich inzetten om, wanneer het weer kan, er te staan en een mooi resultaat neer te zetten op de baan! Het is een heel mooi gebaar van Deco Zonwering om een lokaal, jong talent met ambitie te steunen om zijn doel te bereiken.

Door COVID-19 heeft Jesse helaas maar één wedstrijd mogen rijden, op 27 september in Tiel, waar hij gelukkig nog een keer heeft kunnen laten zien dat alle trainingen niet voor niets waren geweest. Daar wist hij te winnen tussen jongens van 14 en 15 jaar! Met deze vorm was Jesse helemaal klaar om 11 oktober zijn Nederlandse titel te verdedigen op Papendal.

Door de aangescherpte maatregelen van 28 september is besloten om het NK BMX op Papendal te cancellen voor alle jeugd t/m 14 jaar, waardoor het seizoen 2020 helaas definitief ten einde is.