Lief en leed in De Waan
Lief en leed in De Waan

Lief en leed in De Waan

Activiteit

BERNHEZE - De vierde edties van de Bernhezer talkshow vindt plaats op donderdag 8 oktober en wel vanaf 20.00 uur vanuit Lunenburg Events & More in Loosbroek. Eén tafel, spraakmakende gasten, afstand en een goed gesprek dat rechtstreeks wordt gestreamd.

De Waan is een programma met oog voor kunst, sport, humor, wetenschap en troost. Gasten zijn onder andere: Sanne van de Brand uit Nistelrode. Sanne heeft al jaren ondraaglijke hoofdpijn. Afgelopen juni werd er een neurostimulator operatief bij haar ingebracht om dit tegen te gaan. In de Waan vertelt Sanne over haar leven.

De Loosbroekse Eva Roefs werkt in Amsterdam als succesvol fotograaf. Van bijzondere reportages in de Volkskrant tot indrukwekkende fotografie van Ajax-spelers.

Christel van der Leest uit Heesch deed een oproep op Facebook voor een donornier. Een voor haar toen nog onbekende vrouw reageerde spontaan en bood haar haar nier aan.

Frits Ouwens, pastoor van Vorstenbosch en Nistelrode vertelt over hoop en vertrouwen in mindere tijden.

Marco V uit Heeswijk-Dinther is één van de veelzijdigste, creatieve en vindingrijkste dj's/producers vandaag de dag. Zijn festivallijst is indrukwekkend: van Oekraïne tot Miami. Daarnaast is hij horecaondernemer in zijn woonplaats. 

Conform de waan de van dag wordt er nog een gast toegevoegd.

De Waan is een gezamenlijke productie van De Bernhezer Kunstkring (BKK) en Lunenburg Events & More. Een herkenbaar programma waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen. Elke editie zingt een lokaal talent het lied ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' van Ramses Shaffy. Dit keer is dat de getalenteerde zangeres Nikenia Martis uit Heesch. De uitzending is live te volgen via de Facebookpagina van de Bernhezer Kunstkring en via www.debkk.nl. Like de pagina en je wordt op de hoogte gehouden van het laatste nieuws! Meer info via info@debkk.nl.

Uitgelicht Sanne
Sanne van den Brand (32 jaar) uit Nistelrode, getrouwd met Jeroen en moeder van Duuk en Mees, heeft al jaren clusterhoofdpijn. Afgelopen juni werd er een neurostimulator operatief bij haar ingebracht om dit tegen te gaan. Sanne weet sinds oktober 2019 dat ze behoort tot de ongeveer 2.000 mensen in Nederland met chronische clusterhoofdpijn, een hoofdpijn die bijna niet te behandelen is. Een bevalling staat op nummer 7 op de vastgestelde pijngrens, clusterhoofdpijn staat op 10...

Na vele verschillende medicijnen geprobeerd te hebben, werd het voorstel gedaan om een neurostimulator in te brengen. Dit kan alleen als je uitbehandeld bent en na nog een medicijn geprobeerd te hebben, kreeg Sanne de diagnose 'Uitbehandeld'.   

Begin februari had Sanne een dieptepunt. Elke dag ondraaglijke hoofdpijnen maar ook geen moeder kunnen zijn voor haar twee kanjers was erg moeilijk. Toen kwam er half februari een telefoontje dat ze op gesprek mocht komen bij pijncentrum AZ Niklaas in België, gespecialiseerd in het plaatsen van de neurostimulator. Dit pijncentrum heeft bovendien een korte wachttijd. 

Maar... toen kwam corona dus de operatie van 8 april werd geannuleerd. Logisch vindt Sanne want aan corona gaan mensen dood maar zelf houdt ze het ook niet lang meer vol. Na weer wachten kreeg ze uiteindelijk 20 mei het telefoontje dat ze 3 juni geopereerd kon worden... 

Wil jij weten hoe het nu met Sanne is? Kijk dan woensdag 8 oktober naar Waan waarin Sanne te gast is.

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 20 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 23 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 23 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze