Heerlijke thuisoverwinning Dynamico als een cadeautje
Heerlijke thuisoverwinning Dynamico als een cadeautje Foto: Rachelle Fotografie

Heesch

HEESCH/OSS - De handballers van Dynamico hebben in de eredivisie hun trainer Vladan Mijalkovic een mooi verjaardagscadeau bezorgd. Ondanks een achterstand van 12-13 bij rust won de Oss/Heesche formatie knap met 30-26 van WHC/Hercules. Met vier punten uit drie duels heeft Dynamico een goede start.

Vorige week werd de eerste thuiwedstrijd tegen Hellas terecht verloren. Een week later kwam stadgenoot WHC/Hercules op bezoek in de Rusheuvel. Die ploeg promoveerde in hetzelfde seizoen als Dynamico naar de eredivisie. De oogst van de laatste vier ontmoetingen: drie nederlagen en een gelijkspel.

Toen de Hagenaren uit de startblokken schoten (2-6), gingen de gedachten zodoende terug naar die duels. Trainer Vladan Mijalkovic had die bagage niet, nam een time-out, analyseerde rustig en bracht de zaken die beter moesten blijkbaar goed over. Want vanaf dat moment begon het duel te kantelen. Vier doelpunten op rij en het stond weer gelijk.

Dynamico ging door: bij 7-7 scoorde Chiel van Iperen twee keer op rij, waardoor er een mooie tussenstand op het scorebord stond. Eigenlijk had de thuisploeg op dat moment door moeten drukken, maar diverse open kansen werden gemist. De stand van 12-10 had hoger moeten zijn met nog enkele minuten te gaan voor de rust. WHC/Hercules profiteerde optimaal: 12-13.

Na rust maakte Dynamico gelijk. Drie keer maakten de gasten een treffer om op voorsprong te komen, drie keer repareerde de blauw-oranje formatie vanaf zeven meter. Bij 17-16 leidde Dynamico weer. Nog een keer kwam de Haagse ploeg langszij, maar bij 17-17 nam Jordi van Erp zijn ploeg bij de hand. Met een loepzuivere hattrick zorgde hij voor een gunstige ontwikkeling: 20-17. Die tik moest WHC/Hercules verwerken. Voor ze dat gedaan hadden, was het ‘ineens’ 20-17.

Op die marge kon Dynamico blijven teren. Tot het einde. Punten in de pocket. Nog een paar zaken die genoemd moeten worden: een wederom sterk optreden van keeper Erwin van den Elzen, maar ook de vanuit de A overgekomen doelman Paul van Iperen had zijn moment of fame met een penaltystop. De negen treffers van Wout van Iperen, zo’n beetje de enige speler die in het begin het net wist te vinden (4x). Maar ook de rode kaarten voor Merijn van Loon en Twan van Iperen, die uiteindelijk de ploeg geen pijn deden.

Volgende week het uitduel bij provinciegenoot GHV, dat zaterdag knap zijn eerste punt pakte bij Hellas. Dynamico is gewaarschuwd.