Matig Irene verliest
Matig Irene verliest

Matig Irene verliest

Nistelrode

In een goed bezochte derby moest Prinses Ieren met 0-1 het onderspit delven tegen DAW. Meteen na rust scoorde Niels de Groot de winnende treffer. Het was van beide kanten bijzonder mager, waarbij we er maar van uitgaan dat dit kwam door de lange tijd dat er niet gevoetbald kon worden. Echt veel beter was DAW niet, maar ze hadden wel het meeste recht op de overwinning. Prinses Irene bracht gewoon te weinig, al was het dicht bij de gelijkmaker, een kopbal van Jerin v.d. Rakt belande precies op de kruising van paal en lat.

Beide ploegen traden niet in de sterkste formatie aan. Bij DAW begon Corik Megens, die licht geblesseerd was, op de bank, bij Prinses Irene was Tim van der Heijden afwezig. Robbert Rovers keerde na een paar weken blessureleed weer terug. Het eerste doelgevaar was er al na 3 minuten, de lange aanvoerder Robbert Knipping kopte een corner in, die door de beste man aan Irene kant, Koen Pittens, voor de lijn werd weggetrapt. Even later werd een scherpe corner van Tim van den Brand net uit de bovenhoek getikt door doelman Van Aalst. Daarna was het vooral angsthazenvoetbal van beide kanten, met heel veel foute passes. Vlak voor het rustsignaal, van de warrig fluitende Erwin Christiaans, ging een corner van DAW voorlangs zonder dat iemand de bal wist te raken.

Corik Megens kwam na de thee in het veld en gaf meteen zijn visitekaartje af. De veruit beste man van het veld, Freek van Boekel, gaf een puike voorzet, die door Megens werd ingekopt. Doelman Pluk redde nog prachtig, maar moest een rebound toestaan, waardoor het voor de volledig vrijstaande Niels de Groot een peulenschilletje was om de bal binnen te tikken. Het spelbeeld van de eerste helft veranderde weinig. DAW mocht wel van geluk spreken dat Jerin van der Rakt op de kruising kopte en jongeling Guus Reijnders, na een sterke individuele actie, de bal niet in het doel schoot maar recht in de handen van Van Aalst. In het laatste kwartier drong Prinses Irene wel aan, waarbij het opvallend was dat het de jongste op het veld was, die voorop ging in de strijd. Het was echter alleemal te matig om de defensie van DAW, met de sterke Mark Megens als sterkste pion, het lastig te maken.

Een bijzonder matig begin van de competitie, waarin de ploeg van Meulendijk zich nog aanzienlijk zal moeten verbeteren, zeker in offensief opzicht, maar ook in de opbouw, om potten te kunnen breken.