Ulysses 1 - Vorstenbossche Boys 1
Ulysses 1 - Vorstenbossche Boys 1 Foto: Anne-Marie van Rossem

VORSTENBOSCH - De jonge selectie van Vorstenbossche Boys 1 mocht vandaag in Megen het nieuwe seizoen aftrappen tegen Ulysses 1. De geblesseerde Rick Dortmans werd vervangen door Teun Rijkers. Vorstenbosch liet meteen zien dat het voor de punten wilde gaan, want na 2 minuten had spits Edward van den Elzen door goed druk zetten de bal van een centrale veroverd, maar wist 1-tegen-1 met de keeper niet te scoren. Met goed positiespel bleef Vorstenbosch op zoek gaan naar de eerste treffer. Dit leidde tot een overtreding op Marvin van Heeswijk in de 15e minuut. Er werd een strafschop toegekend die door Daan de Wit overtuigend werd binnengeschoten, 0-1. Vorstenbosch was duidelijk op zoek naar meer doelpunten en overklaste daarbij het middenveld van Ulysses. Vanuit een strakke voorzet van Teun Rijkers kon Edward van den Elzen in de 29e minuut, met een mooie karate trap, de 0-2 binnenschieten. De eerder gemaakte overtreding op de enkel van Marvin van Heeswijk liet toch zijn sporen na, waardoor hij werd vervangen door Mees Donkers. Vlak voor rust probeerde Kay van de Ven het nog maar eens met een hard schot op goal, maar deze kon door de keeper nog net worden overgetikt. Teun Rijkers werd vlak voor het 16 meter gebied van achteren gehaakt, maar dit leverde geen vrije trap op. Het resulteerde wel een in wissel voor Teun Rijkers die ook met een enkelblessure het veld moest verlaten.

In de tweede helft kwam Tjeu Geenen het veld in voor de geblesseerde Teun Rijkers. Vorstenbosch moest even wennen in de nieuwe samenstelling en ook de tegenpartij die weinig bracht, maakte het voetbal met fases minder aantrekkelijk. Toch waren er zeker ook goede fases te zien zoals in de 60e minuut toen via prachtig combinatievoetbal Jouk Raijmakers een voorzet gaf op Stef van den Tillaart die vanaf 16 meter de 0-3 hard binnen schoot. Even later probeerde linksback Wessel Dominicus met een prachtig schot de 0-4 te scoren, maar de bal raakte de lat. Al met al een goede wedstrijd van het jonge Vorstenbossche Boys wat ongetwijfeld voor het nodige vertrouwen zal zorgen.