Afscheid met zilveren randje
Afscheid met zilveren randje Foto: Paul Trum

Afscheid met zilveren randje

Heesch

HEESCH - Zondagmiddag namen maar liefst vijf speelsters afscheid van hun actieve handballoopbaan in sporthal ‘t Vijfeiken in Heesch.

In het middelpunt stond Sabine van Nistelrooij, zij heeft 25 jaar gehandbald en heeft besloten om haar handbalschoenen aan de wilgen te hangen. Er werd nu een afscheidswedstrijd georganiseerd, omdat een eerder afscheid in april geen doorgang kon vinden vanwege de coronacrisis.

Dames 1 en 2 speelden onderling tegen elkaar en ze maakten er een aantrekkelijke, sportieve wedstrijd van. De afscheidnemende jubilaris wist tweemaal doel te treffen namens dames 1 en zette zo haar afscheid luister bij. Met een 10-7 eindstand voor dames 1 werd er aan de afscheidnemende zilveren jubilaris een ingelijst handbalshirt uitgereikt.

Er werd eveneens afscheid genomen van Carlijn Kleinpenning, Selina van den Hurk, Inge Turlings en Rianne Janssen. De eerstgenoemde maakt een switch in haar handbalcarrière, ze gaat wedstrijden op eredivisieniveau fluiten. Selina van de Hurk blijft ook behouden voor Dynamico, zij maakt deel uit van de technische commissie.

Vóór het afscheidsduel van het kwintet speelde zowel dames 1 als dames 2 tegen United Breda. Eerstgenoemde won in een duel van 2×20 minuten met 21-13, terwijl de dames 2 nipt verloren.