Eerste punt is binnen voor korfbalsters
Eerste punt is binnen voor korfbalsters Foto: Clemens van Santvoort

Nistelrode

NISTELRODE - Op deze warme middag floot scheidsrechter Danielle vd Akker om 13:30 uur de eerste competitiewedstrijd in. De Peelkorf gaf vanaf het begin veel druk waardoor het voor de Nisseroise dames soms lastig was om een goede aanval op te zetten waardoor ze meer achter De Peelkorf aanliepen. Er werd gerust met 5-4 op het scorebord. De tweede helft had Prinses Irene meer het voortouw en konden de voorsprong overpakken. Helaas scoorden de dames uit Ysselsteyn in de laatste minuut van de wedstrijd de gelijkmaker waarna er werd afgefloten bij een score van 8-8.

Dat het een lastige wedstrijd zou worden, was vooraf bekend. Vanuit eerder gespeelde wedstrijden was duidelijk dat het niveau hoog ligt. Dit was meteen vanaf het begin te merken. De dames van De Peelkorf gaven direct veel druk waardoor onze eigen aanval de score van de wedstrijd niet konden openen. Het leek alsof Prinses Irene toen pas wakker werd en dit resulteerde in een snelle gelijkmaker, gemaakt door Maddy van Dijk. Zij is na lang revalideren van een kruisband blessure terug in het veld en maakte vandaag weer haar eerste speelminuten in senioren 1. De rest van de eerste helft was stuivertje wisselen. Beide teams lieten regelmatig goede aanvallen zien, De Peelkorf benutte hier een meer in waardoor er werd gerust met 5-4.

Coach Arno Theunisse sprak de meiden in de rust eens goed aan, want er was nog van alles mogelijk. Helaas duurde het weer even voor Prinses Irene op gang kwam waardoor De Peelkorf kon uitlopen naar een gat van twee. Vanaf dat moment pakte Prinses Irene de touwtjes in handen en scoorde drie keer achtereenvolgens waardoor er voor het eerst een voorsprong op het scorebord te zien was van 6-7. Vele kansen volgden, maar Prinses Irene kon niet uitlopen. Veel ballen gingen richting het gele mandje, maar het ze wilden er niet in. De Peelkorf scoorde mee waardoor de laatste minuten van de wedstrijd spannend werden voor de korfbalsters, coaches en het Nisseroise publiek dat was meegereisd. Prinses Irene ging de aanvallen rustig uitspelen en verdedigend mochten er geen fouten gemaakt worden. Toch maakte De Peelkorf via een toch wel wat geluksballetje de gelijkmaker in de laatste minuut waardoor de teams de punten moeten delen bij een eindstand van 8-8. Aankomende zondag wordt er thuis gespeeld tegen DDW/SDO ’99 waarvoor en nog flink getraind moet worden op het afmaken van de kansen om de twee punten binnen te halen.