Dynamico doet niet wat het van zichzelf verwacht
Dynamico doet niet wat het van zichzelf verwacht Foto: Rachelle Fotografie

Heesch

HEESCH/OSS - Bedrukte gezichten bij de mannen van Dynamico na afloop van de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De nederlaag tegen Hellas (19-27) viel groter uit dat het krachtsverschil rechtvaardige, al pakten de Hagenaren meer dan terecht de punten. Maar wat vooral pijn deed, was dat de ploeg hoge verwachtingen had na de uitzege bij Aalsmeer 2 (27-29) en dat die niet uitkwamen.

De beginfase was wel goed van de ploeg van trainer Vladan Mijalkovic. De ploeg sneed meerdere malen door de verdediging van Hellas met Jordi van Erp en Wout van Iperen als afmakers van mooie aanvallen. De tussenstand van 6-3 bracht hoop op een nieuwe zege voor het oog van exact honderd toeschouwers. Een dubbele tijdstraf van de thuisploeg maakte alles anders. In die periode van zo’n anderhalve minuut kwam Hellas niet langszij, maar Dynamico kreeg de geest even niet meer te pakken.

De gasten hadden duidelijk het momentum. Omdat keeper Erwin van den Elzen opnieuw grote kansen onschadelijk maakte (onder meer een strafworp) en Chiel van Iperen wat ballen raak gooide vanuit de tweede lijn, werd de marge voor rust teruggebracht tot 2 (10-12).

De tweede helft leek het erop dat Dynamico goed uit de kleedkamer kwam. De 11-12 en de 12-13 werden echter allebei gevolgd door een tegentreffer van Hellas. Die tegenslagen werkten even door in het koppie van de Oss/Heesche formatie. Opnieuw zorgde een mindere periode voor een grotere achterstand: 13-18.

Vanaf dat moment kreeg de thuisploeg de defensie beter op orde, met ook drie breaks tot gevolg. Drie keer was Jesper van Kessel het eindstation. Een rake strafworp van Frank Loeffen bracht het verschil terug naar 2: 18-20. De 21e treffer werd wederom beantwoord met een rake break: 19-21.

Met nog 8 minuten op de klok was alles nog mogelijk, zo leek het, maar blijkbaar had de inhaalrace toch te veel kracht gekost. Hellas-opbouwer Wessel Coster, vorige week ook al goed voor 9 treffers, kreeg het op zijn heupen en bracht hoogstpersoonlijk de doodsteek. Zijn rake worpen van afstand betekenden dat de Hagenaren weer verder uitliepen: 19-23.

Bij die stand ging het kaarsje uit, waardoor de eindstand met 19-27 een geflatteerd karakter kreeg. Nogmaals, de nederlaag was terecht, maar een kleinere nederlaag had het spelbeeld meer recht gedaan.

Dynamico – Hellas 19-27 (10-12). Scores Dynamico: Wout van Iperen 5, Chiel van Iperen 4, Jesper van Kessel 3, Jordi van Erp 3, Frank Loeffen 2, Frennie Bens 1, Twan van Iperen 1.