Bouw Plein 1969 gaat van start
Bouw Plein 1969 gaat van start

Bouw Plein 1969 gaat van start

Heeswijk-Dinther

HEESWIJK-DINTHER - Nadat in Heesch en Nistelrode de winkels al succesvol werden geconcentreerd in het centrum, volgt nu de volgende fase in Heeswijk-Dinther. Al een tijd wordt er in samenspraak met burgers en ondernemers geïnvesteerd in de herinrichting van Plein 1969. Alleen de oude COOP, die al geruime tijd leeg staat, moest nog worden aangepakt.

“De bouw kan van start. Alle appartementen zijn mondeling al verkocht, en van de commerciële plint is al meer dan de helft bezet of in optie genomen”, aldus Jos De Groot van Peters Projectontwikkeling. “De vergunning wordt een dezer dagen verwacht, dan kan het werk echt beginnen”, vult projectontwikkelaar Gerwin Wittenberg aan.

Peer Verkuijlen van Stichting Actief Burgerschap HD kijkt tevreden naar de ontwikkelingen: “Er is gezocht naar verbetering zowel qua uiterlijk als ook de functie van het plein. Dat is gelukt. Tegelijkertijd konden lokale woonbehoeften worden ingevuld. Dankzij dit plan komt er meer dynamiek in de lokale gemeenschap.”

Ook wethouder Rien Wijdeven is enthousiast: “Bedrijven nemen nu hun kans waar om deel te nemen. Plein 1969 zal ‘the place to be’ zijn voor lokale ondernemers.”

Jos De Groot: “De bouwperiode zal ongeveer een jaar in beslag gaan nemen. Er is momenteel nog 340 vierkante meter beschikbaar, zowel koop als huur. Qua oppervlak is er veel mogelijk, al vanaf 65 vierkante meter.” Informatie kan worden ingewonnen bij Bernheze Makelaars en Ketelaars Van Zutphen Makelaardij.