WHV wint van Maaskantse Boys

Loosbroek

LOOSBROEK - In de 3e bekerwedstrijd van het seizoen heeft WHV eindelijk laten zien dat het kan winnen. In Maren Kessel tegen de plaatselijk Maaskantse Boys waren de bezoekers na een moeilijk begin waarin te slap werd begonnen de betere ploeg. Zoals gezegd was het begin niet goed maar gelukkig stond keeper Vince Somers zijn mannetje en hield zijn doel schoen. Na 15 minuten kropen de mannen van Bas van Engelen uit hun schulp en begon men beter te voetballen en men kreeg ook enkele goede kansen maar Yorick vd Rakt scoorde net niet. Diezelfde Yorick vd Rakt ging in de 21e minuut goed door over links en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Roel Lunenburg die de 0 – 1 scoorde. Hierna zakte het niveau van de wedstrijd weer, maar WHV was en bleef de betere ploeg maar men vergat te scoren.

Rust 0 – 1. Na rust hetzelfde spelbeeld, een beter WHV wat vergat de wedstrijd te beslissen want men kreeg meerdere kansen. Gelukkig was het veldspel duidelijk beter dan in de 1e helft en men liet Maaskantse Boys niet in hun spel komen. In de 75e minuut was het een corner van Kay van Erp die de wedstrijd besliste. Hij gaf hem scherp voor en Roel Lunenburg liet de keeper kansloos 0–2. Hierna was het verzet van de thuisploeg gebroken en WHV kreeg nog enkele opgelegde kansen om de score te verhogen maar helaas stond het vizier niet op scherp. De 2e helft liet zien dat er wel degelijk voetbal in de ploeg zit en dat laten de jongens hopelijk de komende weken ook zien als de competitie begint.