Daverend begin voor Dynamico-mannen
Daverend begin voor Dynamico-mannen Foto: Rachelle Fotografie

Heesch

HEESCH/OSS - Een prettige start voor de handballers van Dynamico. Vorig seizoen tijdens het debuutjaar moest er erg lang gewacht worden op het eerste punt, maar nu was het direct raak, nota bene in een lastige uitwedstrijd. Uit bij Aalsmeer 2 hield de Oss/Heesche formatie net genoeg over van een riante marge: 27-29, terwijl tien minuten voor tijd de marge nog zeven was (21-28).

Trainer Vladan Mijalkovic vond dat zijn jongens ‘een wedstrijd met karakter’ hadden gespeeld. Na zo’n lange tijd geen competitieve partij te hebben gespeeld was het volgens hem zoeken naar het ritme, voor beide teams. “Als je het zo bekijkt, hebben we het goed gedaan. Alleen de laatste tien minuten waren niet goed. Ik had niet het gevoel dat er angst in de ploeg sloop, het was denk ik een kwestie van vermoeidheid, waardoor we niet de concentratie hadden om de open kansen af te ronden.”

Grote uitblinkers Erwin van den Elzen en Jesper van Kessel
De grote uitblinkers aan Dynamico-zijde waren keeper Erwin van den Elzen en nieuweling Jesper van Kessel. Eerstgenoemde was op veel momenten belangrijk met een cruciale stop, terwijl de nieuweling zowel vanuit de hoek als op de break liet zien waarom hij een versterking mag worden genoemd. In de tweede helft combineerde hij dat bovendien met een uiterst sterk defensief optreden.

Wout van Iperen werd topscorer met negen goals. Als nieuwe penaltynemer scoorde hij twee keer, zelfs op de linkerhoek kwam hij tot scoren, maar de meerderheid van zijn doelpunten viel gewoon vanaf zijn vertrouwde rechterhoek. Een heel seizoen lang de Lithoijenaar tot je beschikking hebben zou erg fijn zijn, dat wisten we een jaar geleden ook al.

Individueel sterke prestaties, maar vooral een teamzege
Zijn broer Chiel was met name in de beginfase maar moeilijk af te stoppen. Fysiek was hij niet op zijn top, vandaar dat hij erna minder in het stuk naar voren kwam als doelpuntenmaker. Op dat moment had hij al te veel laten zien om hem zijn gang te laten gaan, zo wist Aalsmeer 2. De rest profiteerde ervan.

Door deze spelers expliciet te noemen ga je voorbij aan het feit dat het een echte teamprestatie was. De dekking stond goed en in de aanval werden de lijnen goed uitgezet door Jordi van Erp, die zich in de tweede helft ook scorend met de wedstrijd ging bemoeien.

Volgende week tegen Hellas dat openingsduel ook won
Het duel werd vooral gewonnen door twee heel sterke periodes. Dynamico had na een kleine tien minuten al een sterke fase waarin het van 4-5 naar 6-11 ging. De gastheren knokten zich terug tot 11-12, maar voor rust was de marge weer iets groter: 13-16. En de fusieclub, gestoken in het appeltjesgroene uitshirt, kende een uitstekende beginfase van de tweede helft; de eerste goal was nog voor Aalsmeer (14-16), maar een run van 1-6 zorgde voor een verschil van 7: 15-22. Zoals eerder gezegd, schommelde die marge lange tijd rond die koers, tot tien minuten voor tijd.

Dynamico stortte in, maar de voorsprong was ruim genoeg om met een kostbare zege aan het seizoen te beginnen. Volgende week zaterdag is om 21.00 uur de eerste thuiswedstrijd, tegen Hellas. Dat won ook zijn eerste partij.

Aalsmeer 2 – Dynamico 27-29 (13-16). Scores Dynamico: Wout van Iperen 9, Jesper van Kessel 7, Chiel van Iperen 5, Jordi van Erp 4, Frank Loeffen 2, Twan van Iperen 1, Harm van Iperen 1.