Doelpuntrijke derby

Loosbroek

LOOSBROEK - In de 2e bekerwedstrijd van WHV stond de streekderby tegen Avesteyn op het programma. Op zaterdagavond was het een drukte van belang op Sportpark de Hoef. Avesteyn begon fel en zette WHV vast op eigen helft en probeerde via de zijkanten tot goede aanvallen te komen. De thuisploeg had het moeilijk en na zes minuten was het al raak. Een goede aanval over rechts werd keurig afgerond 0–1. WHV kwam niet lekker in de wedstrijd en Avesteyn rook zijn kans. Gelukkig scoorde de gasten niet meer en na een kwartier kroop WHV uit zijn schulp. In de 16e minuut werd het verrassend 1-1 door een snelle counter van WHV. Yorick vd Rakt werd diep gestuurd door Kay van Erp en benutte zijn snelheid en fysieke kracht om de verdediging van Avesteyn uit te spelen en de 1–1 te scoren. Helaas kon WHV niet lang genieten van dit doelpunt want vijf minuten later was het alweer raakt voor de gasten. Een vrije trap werd keihard ingeschoten door Stan Bosch 1–2. WHV had het moeilijk en kwam niet in zijn spel en in de 24e minuut werd het 1–3 voor de ploeg uit Dinther door een goed lopende aanval. Het leek een zware avond te worden voor de Loosbroekenaren maar gelukkig bleef het tot aan de rust 1–3.

Na rust kwam WHV heel anders uit de kleedkamers en gaf goed partij. Het beter voetballende Avesteyn verzuimde om WHV de genadeklap uit te delen en WHV kwam door een schot van Roel Lunenburg en een klein foutje van keeper Buermans weer terug in de wedstrijd. WHV rook zijn kans en met veel inzet en wederom een fout van Buermans kreeg Bart van der Wielen de kans op de 3–3 te scoren, en jawel hij trof doel. Avesteyn had dit niet verwacht en nam het heft weer in handen en in de 82e minuut werd het 3–4 voor Avesteyn via Van Vugt. WHV probeerde het nog wel maar helaas voor de mannen van Bas van Engelen bleef het bij dit resultaat. Een echte streekderby met veel strijd en veel goals. De vele toeschouwers hadden genoten van de wedstrijd. Na afloop werd er door beide teams een pilsje gedronken in de kantine van WHV en was de nederlaag snel vergeten.