Marjan Minnesma gast bij BECO
Marjan Minnesma gast bij BECO

Marjan Minnesma gast bij BECO

Activiteit

Speciaal voor een ledenbijeenkomst BECO is Marja Minnesma uitgenodigd. BECO is de lokale energiecoöperatie, van, voor en door inwoners in Bernheze. Vanwege de coronatijd is het een digitale online ontmoeting. Marjan Minnesma is een landelijke bekendheid in de wereld van duurzaamheid en energie. Regelmatig is Marjan in het nieuws met reacties op het klimaatbeleid. Marjan is directeur van Urgenda, een landelijke organisatie voor duurzaamheid en innovatie. Daarnaast is Marjan voorzitter van OM I Nieuwe Energie, de landelijke coöperatie waar BECO ook deel van uitmaakt.  

Marjan zal een inleiding geven over wat je allemaal kunt doen op lokaal niveau met inwoners, lokale organisaties en goede samenwerking tussen initiatieven als BECO samen met de gemeente en bedrijven. Dat is in haar ogen van groot belang vanuit het oogpunt van bewustwording en draagvlak. Ook nationale en internationale ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energie zullen aan bod komen in haar verhaal.

'Er is veel te vertellen over duurzaamheid en lokale energiecoöperaties en hoe we samen ervoor kunnen zorgen dat ook Bernheze in 2030 een volledige omslag heeft gemaakt naar 100% duurzame energie' zegt Peer Verkuijlen, voorzitter van BECO. 

Speciaal voor leden van BECO
Na een inleiding kunnen de leden in gesprek gaan met Marjan. Voorafgaand is er de jaarlijkse ledenvergadering waarbij het bestuur verantwoording aflegt aan de leden. De bijeenkomst start om 19.30 uur en zal tot uiterlijk 21.00 uur duren. Aanmelden is nodig omdat de bijeenkomst online is. Na aanmelding wordt een link met code en uitleg gestuurd om in te loggen om deel te kunnen nemen.

Aanmelden kan tot maandag 14 september met een bericht aan welkom@onsbeco.nl

Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 1 minuut geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 1 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 2 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 4 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 4 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 9 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid