Schijndel maatje te groot voor WHV

Loosbroek

LOOSBROEK - In de eerste bekerwedstrijd moest WHV het opnemen in en tegen derde klasser Schijndel. In de eerste helft kon een gecontroleerd verdedigend WHV de tegenstander het nog moeilijk maken waarbij WHV loerde op de counter. Als snel had Schijndel de wedstrijd in handen en kreeg het enkele goede kansen maar de verdediging van WHV gaf geen krimp en de bezoekers kwamen er zelfs een paar keer gevaarlijk uit maar Yorick vd Rakt en Roel Lunenburg troffen geen doel. In de 33e minuut was het een corner van Schijndel die de 1 – 0 op het scorebord bracht. Even een moment van onachtzaamheid in de verdediging van WHV was hier de oorzaak van. Schijndel rook zijn kans en probeerde door te drukken maar WHV hield stand tot aan de rust.

Na rust hetzelfde spelbeeld waarbij Schijndel nog meer kansen kreeg en het wachten op de 2 – 0 . Die kwam na een ongelukkige overtreding op Thomas-Jan van Raaij in de 16 meter wat een penalty betekende voor Schijndel. Deze werd in de 61 minuut keihard binnengeschoten door Thomas Kastelijn. Het verzet van WHV was gebroken en 5 minuten later was het 3 – 0 door een schitterend afstandschot van Blummel. Hierna zakte het spelpeil naar beneden. Schijndel geloofde het wel en WHV probeerde het wel, maar niets lukte vandaag voorin. In de 75e minuut scoorde Schijndel nog eenmaal door een schitterend afstandsschot 4 – 0 . Een verwachte nederlaag voor een hardwerkend WHV. Volgende week zaterdag speelt WHV zijn 2e bekerwedstrijd thuis tegen buurman Avesteijn. Wederom een mooie pot. Avesteijn zit in een flow maar WHV zal er alles aan doen om de huid zo duur mogelijk te verkopen.