Meierijsche Museumboerderij weer open voor bezoekers
Meierijsche Museumboerderij weer open voor bezoekers

Meierijsche Museumboerderij weer open voor bezoekers

Heeswijk-Dinther

HEESWIJK-DINTHER - Vanaf 1 september kan het weer, ons museum in Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther is weer open. Rondwandelingen (daarbij krijgt je een papieren gids mee) of rondleidingen (je krijgt uitleg van een gids) zijn weer mogelijk.

Ons museum, een 19e eeuwse boerderij, heeft, voor de huidige anderhalve meter samenleving, deels te kleine ruimtes. Daarom hanteren wij de volgende regels: Altijd van te voren en tijdig bellen naar 0413-291172 (Diny van der Pas) om jouw bezoek af te spreken. Groepen mogen maximaal 12 personen groot zijn. Zo’n groep wordt gesplitst want wij leiden groepjes rond van maximaal 6 personen. Omdat 1,5 meter afstand in ons museum niet altijd en overal kan, is tijdens de rondleiding, het dragen van een mondkapje door onze bezoekers verplicht (mondkapjes zijn eventueel in het museum tegen kostprijs te koop). Bij binnenkomst informeren wij naar jouw gezondheid, we vragen je om jouw naam+ telefoonnummer op de registratielijst te noteren en je kunt jouw handen desinfecteren met de overal aanwezige hand gel.

Onze gezellige kantine (de schob) is 'corona-proof' ingericht en zoals altijd kunt je, na jouw bezoek binnen of buiten op het terras een kopje koffie of een glaasje nuttigen. Ook is er de prachtig-onderhouden historische groenten-, bloemen en kruidentuin waar veel (bijna vergeten) planten een plekje hebben. Onze tuinmannen- en vrouwen vertellen er graag over.

De website, www.museumboerderij.nl informeert uitgebreid over de vele mogelijkheden. Op de website staat ook een link naar onze Twitter en Facebook pagina’s. Je bent weer meer dan welkom, we hebben iedereen (te) lang gemist! 

(En...op zondag 13 september gaat Open Monumenten Dag 2020, waaraan ook ons museum zou deelnemen, op last van de gemeente Bernheze, NIET DOOR. De risico’s voor de volksgezondheid worden, nu het aantal Corona-besmettingen zich weer aan het uitbreiden is, te groot geacht).