Mira Ceti Scout thuis 
Mira Ceti Scout thuis 

Mira Ceti Scout thuis 

Nistelrode

NISTELRODE - Ruim zes weken geleden werden de maatregelen rondom de corona-crisis verscherpt. Dit betekende ook dat het scoutingsspel zoals wij dat bij Mira Ceti gewend zijn, niet op de vertrouwde manier door kon gaan. Maar scouting zou scouting niet zijn, als er niet binnen no-time een hoop manieren gevonden werden om tóch het scouting-spel met elkaar te kunnen blijven spelen. In heel Nederland ontstonden scouting-initiatieven om jeugdigen betrokken te blijven houden bij hun club. Ook Nistelrode kon daarin natuurlijk niet achterblijven. Alle vrijwillige stafleden waren vrij om voor hun speltak een invulling aan het scoutingprogramma geven binnen de richtlijnen van de corona-maatregelen. Dit werd door een aantal speltakken enthousiast opgepakt.

Zo laten de explorers zich niet tegenhouden door een fysieke barrière, en laten zij wekelijks de opkomst gewoon doorgaan, maar dan online! Er zijn al typische scouting-activiteiten georganiseerd, zoals een crazy 88 binnenshuis of een hike met heuse tochttechnieken via google-maps (gaat toch een stuk sneller, 30 kilometer binnen 2 uurtjes!). Elke vrijdagavond zitten de explorers dus alsnog gezellig bij elkaar, met slechts een virtuele scheiding via beeldschermen.

Ook de scouts zitten niet stil. De scouts hebben zich ingeschreven voor een online platform, waarbij elke week verschillende scouting-challenges voorbij komen. Aan de kinderen zelf om hier challenges uit te kiezen en deze thuis uit te voeren. En natuurlijk het grappige en creatieve beeldmateriaal te delen met de groepsgenootjes. Zo hebben we bij de scouts al de lekkerste baksels voorbij zien komen, heuse pioniersstellages (met saté-prikkers deze keer) en pogingen van vuur maken met één lucifer (met toestemming van ouders natuurlijk). De scouts zijn zo enthousiast, dat ze nu zelfs heel de week met scouting bezig zijn!

De welpen zorgen ervoor dat de kinderen via aangepaste opdrachten, die thuis uitvoerbaar zijn, toch de scouting-technieken onder de knie houden. Zo hebben verschillende kinderen hun insigne ‘knopen’ alsnog gehaald, door via een filmpje naar de leiding te laten zien dat ze een mastworp konden maken. Natuurlijk werden ze hiervoor beloond met een certificaat én hun behaalde insigne in de brievenbus. Daarnaast zorgt de welpenleiding ervoor dat de kids wekelijks een paar opdrachten krijgen die ze uit moeten voeren. De meest creatieve creaties komen voorbij!

Natuurlijk missen we het echte scoutingspel, met het ravotten en lol hebben met elkaar, maar Mira Ceti laat zien dat we ondanks een crisis betrokken blijven met elkaar. Dit zullen we ook terugzien op 4 mei, waar Nistelrode altijd actief betrokken is bij de dodenherdenking. Dit jaar niet fysiek in de kerk, maar op een aangepaste corona-proof manier. Volg ons op Facebook en Instagram om te zien hoe scouting Mira Ceti thuis fanatiek door blijft scouten! Facebook.com/ScoutingMiraCeti 
 
Meer foto's...klik hier
 
Mira Ceti Scout thuis 
Mira Ceti Scout thuis 
Mira Ceti Scout thuis 
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 2 uur geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 4 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 5 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 7 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 7 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 11 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid