Extra toezicht in paasweekend op naleving coronaregels
Extra toezicht in paasweekend op naleving coronaregels

Extra toezicht in paasweekend op naleving coronaregels

Kinderen & Jongeren

BERNHEZE - Komend paasweekend zet gemeente Bernheze extra toezichthouders en handhavers in. Vanwege het mooie weer is de verwachting dat meer mensen op pad gaan. Als mensen zich niet aan de regels houden, lopen ze het risico op een boete. De oproep blijft: blijf zoveel mogelijk thuis. 

Vanwege het mooie weer en omdat mensen al een tijd thuis zijn, is de verwachting dat meer mensen toch naar buiten gaan. Als mensen zich niet aan de regels houden, krijgen ze eerst een officiële waarschuwing. Als ze dan nog de fout in gaan, krijgen ze een boete van 390 euro. De gemeente heeft sinds het ingaan van de noodverordening op 2 april 9 waarschuwingen uitgedeeld. Ook de politie handhaaft op de regels. 

Burgemeester Marieke Moorman: “We nemen de gezondheid van onze inwoners zeer serieus. Daarom is er dit weekend extra toezicht. Gelukkig zien we steeds dat inwoners zich goed aan de regels houden.” 

De burgemeester roept iedereen op om vol te houden. Om alleen een frisse neus te halen in de eigen buurt, om drukke plekken te vermijden en altijd anderhalve meter afstand te houden. Moorman: “Ik begrijp dat mensen er op uit willen. Bijvoorbeeld naar de camping of familie bezoeken. Toch wil ik iedereen vragen om vol te houden. En ook dit weekend zoveel mogelijk thuis te blijven. We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet. Laten we er samen voor zorgen dat het virus zich niet verder kan verspreiden. Vooral voor de kwetsbare mensen in onze gemeente.”