Ruime zege Prinses Irene

Nistelrode

NISTELRODE - Prinses Irene kan wat ruimer adem halen na een ruime 4-1 overwinning op Helvoirt. Het was vooral een wedstrijd met veel inzet van de kant van de Nistelrodenaren. De Elf van coach Meulendijk lieten zich niet uit het veld slaan na een snelle achterstand in de 13e minuut door Luke van de Bruggen. Nog voor rust poetste men de achterstand weg door doelpunten van Wibe van Rooij, Jerin v.d. Rakt en Aron v.d. Rijt. In de 2e helft was het, de altijd voorop gaande in de strijd, Tim van den Brand, die een tegenstander zijn inzet in eigen doel zag werken. Prinses Irene miste door blessures en studieverplichtingen wederom een handvol spelers. De afgelopen seizoen gestopte Jeroen Bekkers, kwam daarom over uit het 3e elftal. De voormalige rechterspits stond als rechtsback prima zijn mannetje en speelde alsof hij nooit anders heeft gedaan. Meest opvallende nieuweling was de debuterende 1e jaars A- junior Guus Reijnders, die als aanvallende middenvelder een voortreffelijke indruk maakte.

Coach Meulendijk had nog een verassing in petto, hij posteerde tacticus Robbert Rovers in het centrum van de verdediging, waar hij werd geassisteerd door de foutloos spelende Jurian van Roosmalen. Tot de 13e minuut was er nog niets gebeurd, maar Helvoirt benutte de eerste de beste kans. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, werd door Luke v.d. Bruggen om de muur gekruld en verdween net langs de paal in het doel. Even later greep Van Roosmalen koppend goed in bij een gevaarlijke voorzet. Daarna nam Prinses Irene het initiatief over en streed voor elke meter. In de 24e minuut stond het 1-1. Wibe van Rooij scoorde nog mooier dan daarvoor aan Helvoirt kant Van de Bruggen, ook uit een vrije trap van iets buiten de zestien. Vier minuten later was er zelfs een voorsprong. De steeds maar weer opstomende Jerin v.d. Rakt kopte een corner prachtig binnen. Vlak voor rust werd het nog erger voor de mannen uit Helvoirt. Eerst zagen ze doelman Martijn Luijbrechts nog redden op een schot van Van Rooij, maar op slag van rust bediende Tim van den Brand Aron v.d. Rijt, die binnen kopte. Met de 3-1 smaakte de thee best goed.

Helvoirt kwam fel de kleedkamer uit en zag Nick Verbruggen net onder de bal doorkoppen uit een voorzet. Hoewel het spel van beide kanten niet hoogstaand was, was Prinses Irene voetballend sterker en gaf niets weg. Op het middenveld stonden Tom Berendsen en Gijs van Erp als verdedigend blok uitstekend en zorgde jongeling Reijnders met zijn loopacties en passes steeds voor gevaar. Tim van den Brand gooide in de 56e minuut de wedstrijd definitief in het slot. Na een mooie soloactie werd zijn inzet door Mart v.d. Sande in eigen doel gegleden. Helvoirt probeerde wel aan te dringen maar doelman Mathijs Pluk had een rustige middag door het steeds goed ingrijpen van zijn verdedigers. Als Prinses Irene wat zorgvuldiger was geweest, had het nog verder uit kunnen lopen, maar vier doelpunten was wel genoeg. Zo groot was het verschil nu ook weer niet tussen de twee ploegen.

Prinses Irene heeft de aansluiting met de brede middenmoot weer te pakken. Helvoirt leed de vijfde nederlaag op rij. Volgende week wacht Emplina, een ploeg in vorm. Zij wonnen voor de vierde keer op rij.

Welzijn & Maatschappij 3 uur geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Welzijn & Maatschappij 5 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Welzijn & Maatschappij 6 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland