Pijnlijke nederlaag Prinses Irene
Pijnlijke nederlaag Prinses Irene Foto: T. Bevers

Nistelrode

NISTELRODE - Prinses Irene moet op haar tellen gaan passen, na de pijnlijke 0-4 nederlaag tegen DAW. De ploeg heeft te maken met een golf aan blessures en afwezigen, waarvan verschillende al langdurig. Zondagmiddag stonden er zes spelers in de basis die je vaste basiskrachten mag noemen. Slechts vier daarvan waren dat ook vorig seizoen. Toch is het te kort door de bocht om daar de nederlaag alleen aan te wijten. Met name in de 1e helft was het te slap, in de 2e helft was het een stuk beter. Na een 0-2 ruststand door twee keer Noah van Deijne, scoorden in de slotfase Bart Vos en Max Ruiters toen Prinses Irene achterin veel risico’s nam.

Door de vele afwezigen had coach Meulendijk nogal wat omzettingen moeten plegen, zo stond linkspoot Jerin v.d. Rakt bijvoorbeeld l rechtsback, wat hem overigens goed afging. Naast de afwezigen was ook Tim van den Brand niet helemaal fit, hij speelde toch de hele wedstrijd. Noah Van Deijne kon na 3 minuten al scoren door een geweldige dekkingsfout in de linker zone. Prinses Irene herstelde zich daarna enigszins. Stijn van Zeeland kopte in de 14e minuut fraai in, maar doelman Van Aalst redde bijzonder knap. Na een half uur werd er opnieuw niet goed ingegrepen in de linker zone en Vos zette Van Deijne vrij voor de weer teruggekeerde doelman Pluk, die kansloos was. DAW bleef het beste van het spel houden en zag Pluk nog een cruciale redding verrichten. Op de ruststand viel dan ook weinig af te dingen, omdat DAW voetballend de bovenliggende partij was en bijzonder effectief in de afwerking.

Prinses Irene begon prima aan de 2e helft en deze had mogelijk een heel ander verloop gekregen als Van Aalst, in de 47e minuut, niet op geweldige wijze een inzet van Van Rooij over had getikt. Wout Soetekouw kreeg even later een goede voorzet, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. Prinses Irene bleef 25 minuten aandringen en was in die fase ook de betere ploeg, maar kon te weinig afdwingen. Meulendijk bracht nog wat wissels in en ging achterin de nodige risico’s nemen. Dat leverde uiteindelijk alleen doelpunten op voor DAW. Twee keer lag het veld helemaal open waarvan Bart Vos en invaller Max Ruijters profiteerden. Daarnaast bracht Pluk nog een keer redding en belandde een schot van Vos op de paal. Al met al een verdiende zege voor DAW al was die wel wat geflatteerd.