Yeah! Gekwalificeerd voor Wereld Kampioenschap voor Junioren
Yeah! Gekwalificeerd voor Wereld Kampioenschap voor Junioren Foto: Nienke Poll Snowboarden

Yeah! Gekwalificeerd voor Wereld Kampioenschap voor Junioren

Nistelrode

NISTELRODE - Super goed nieuws! Nienke heeft zich gekwalificeerd voor het Wereld Kampioenschap Snowboardcross voor Junioren (JWK). Ze is er echt super blij mee. Haar resultaten in Isola en Pitztal dit seizoen waren zo goed dat ze daarmee een plek in het JWK heeft verdiend. Het verlossende bericht van de bond - Nederlandse Ski Vereniging -  werd door Nienke met groot gejuich ontvangen. Al het harde trainen heeft zich uitbetaald! Het JWK wordt dit jaar gehouden in Saint-Lary in de Franse Pyreneeën van 23-25 maart. Hou haar Instagram en Facebook in de gaten en blijf op de hoogte!

Isola 2000 - Frankrijk
Bijna tegen de Middellandse zee ligt een klein dorpje op de laatste uitlopers van de Alpen, Isola 2000. Deze bijzondere plek is maar met één smalle weg te bereiken, maar dan kom je in een prachtig gebied. Dit gebied hostte dit seizoen een Europacup die voor Nienke een bijzondere is geworden. 

Tijdens de trainingsdag had Nienke een goed gevoel, het ging lekker. Bij het kwalificaties op de eerste wedstrijddag ging ze voor een snelle tijd, het maximale eruit halen. Bij het uitsturen van de bocht, kwam ze net te laag uit, waardoor ze over een vlag reed. Bij de tweede wedstrijddag heeft ze die ervaring mee genomen en plaatste ze zich voor de heats. Na een mooie strijd in de heats, ging ze door naar de halve finales. Daar heeft ze gestreden om de plaatsen 5 tot 8 en werd ze uiteindelijk 6de. Haar beste resultaat in een Europacup tot nu toe.

Europacup in Puy St. Vincent 
Dit jaar hebben de skigebieden in de Alpen veel last van de warme föhn-winden uit het Middellandse zee gebied. Gevolg dat er in januari en februari weinig sneeuw lag. Veel wedstrijden zijn daardoor afgelast, verzet of verplaatst. De wedstrijd in Puy St. Vincent ging gelukkig door. Er lag een mooi technisch parcours en er was een groot en sterk deelnemersveld. Hoewel het parcours Nienke goed lag, kon ze dit niet omzetten in een snelle tijd bij de kwalificaties. Zie een filmpje daarvan op instagram.
In Nederland traint ze veel alleen en soms ook alleen in het buitenland. Omdat Nienke makkelijk met iedereen kletst heeft ze snel met andere snowboarders contact . Zo kent ze al veel internationale crossers en trainen ze soms samen. In Puy heeft ze met de Canadese Fanny getraind, haar komt ze vaker tegen met wedstrijden. Erg leuk en ook goed om het Engels op te halen :-).

Europacup Grasgehren
Het was lang onzeker of de verplaatste Europacup in Grasgehren alsnog door zou gaan. In Grasgehren heeft Nienke extra focus gelegd op haar start. Want hoe sneller de start, hoe hoger de snelheid in de baan. En de start ging de eerste wedstrijddag erg goed. De goede run bleef steken in een van de 'makkelijkere' stukken. Door een stuurfout verloor ze de controle en kwam ten val en kon ze zich niet plaatsen voor de heats. Haar boosheid (op haarzelf) wilde ze de volgende dag omzetten in een goed run. De harde wind gooide roet in het eten: de wedstrijd werd afgelast. Dat is balen. Samen met haar trainer Metten heeft ze deze energie nog wel kunnen omzetten in een paar goede starttrainingen en trainingsruns toen iedereen naar al naar huis was. Zie filmpje op instagram.
 

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 9 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 10 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 13 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 13 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze