Column Erina: Doodvervelen
Column Erina: Doodvervelen

Column Erina: Doodvervelen

Kunst & Cultuur

Was het nou code geel? Of toch oranje? Voor de carnavalsoptocht was het in elk geval code rood. Die werd afgelast omdat het te hard ging waaien. Met windstoten, die je pas ziet als het te laat is omdat de pannen dan al van je dak verdwenen zijn. 

En kwam dat nou door Ellen? Of was het alweer Francis? Misschien kon Gerda of Hugh ook wel de schuld krijgen. Ik begin de tel kwijt te raken. Sinds elke storm een naam heeft, lijkt hij vriendelijker. Alsof een oude bekende komt koffiedrinken. Bij de weersdienst hebben ze tot aan Vince en Willow al leuke namen bedacht voor dit jaar. Ze gaan niet tot het einde van het alfabet omdat de X, Y en Z geen mooie namen opleveren. De Q en de U slaan ze ook maar over. Geen idee waarom. Al met al staan er 21 namen klaar voor de stormen van deze winter. Ik vind het een mooi rijtje. Als ik zwanger zou zijn, zou ik het bewaren. Stel je voor dat je spruit geboren wordt als Liam of Maura langs komt. Heb je een naam voor het leven. Niemand die bezwaar kan maken. 

Het schijnt dat ze in Engeland en Ierland al heel lang gewend zijn aan storm-namen. Misschien waait het daar ook wel harder dan bij ons. De wind komt natuurlijk over zee helemaal van de overkant. Met zo’n aanloop kan je wel snelheid maken. Er is elk jaar een wedstrijd om de leukste namen te kiezen. Een soort Voice, maar dan over stormen. Hoe hard gaat hij bulderen en hoe zal hij gaan heten? Dat lijkt me nog eens een populaire tv-serie. 

Maar ik weet niet meer zeker of we wel zo’n pech hadden met de wind toen wij ons carnaval vierden. We hoefden niet te blauwbekken langs de kant van de weg, maar ik heb toch heerlijk kougevat met mijn pekske zonder jas. Na de carnaval beginnen we dus aan een griepgolf. Tenminste, laten we hopen dat het een gewone griepgolf wordt, waar we allemaal hoestend, snotterend en met een schorre stem een weekje last van hebben.

Altijd beter dan Corona. Ik probeer me voor te stellen wat er dan gebeurt. Bernheze op slot. Niemand d’r in of d’r uit. Kunnen we nu al iets bedenken om het dan toch gezellig te hebben? Per Bernhezer corona-app de nieuwtjes uitwisselen? Altijd beter dan je doodvervelen in quarantaine.