WHV ontsnapt aan puntenverlies in Nederwetten

Loosbroek

LOOSBROEK - WHV heeft op bezoek bij Nederwetten een krappe overwinning geboekt. In een wedstrijd waarin storm Dennis goed voetbal onmogelijk maakte, kwam WHV een late achterstand alsnog te boven.

In de eerste helft waren er weinig kansen te noteren op sportpark De Koppel in Nederwetten. WHV was tien minuten voor rust vlakbij de 0-1 door een vrije trap van Roel Lunenburg, maar de keeper van Nederwetten kon redding brengen. Nederwetten zakte terug en loerde met topscorer en aanvoerder Toon van Rooij op zijn kans. Vlak voor rust leek hij op weg naar de 1-0, maar na een mooie solo zag hij zijn inzet op de doellijn knap gekeerd worden door Ivo Kanters.

Vooral na rust was WHV de betere ploeg en kreeg het voldoende kansen om op voorsprong te komen. Na een uur spelen was Yorick kortbij de openingstreffer, maar zijn inzet met links ging rakelings naast het doel. Nederwetten bleef lange ballen spelen en had daarmee in de 69e minuut succes. Opnieuw was het Toon van Rooij die aan de Loosbroekse verdediging was ontsnapt, en nu rondde hij zijn actie met een hard, laag diagonaal schot keurig af: 1-0. Meteen daarna trok linksback Ivo Kanters de stand weer gelijk met een schitterend afstandsschot: 1-1. In de twintig nog resterende minuten ging WHV op zoek naar de winnende treffer, maar eerst moest Glenn nog prachtig redden op een knal van afstand van middenvelder Christiaan Baten. Bart van de Wielen had in de slotminuten de winnende treffer op zijn schoen, maar zijn rebound belandde tegen een verdediger van Nederwetten. Toen het scorebord ’90’ aangaf leek WHV niet aan puntenverlies te kunnen ontkomen, maar Yorick bezorgde WHV met een vernietigende uithaal alsnog de overwinning: 1-2.

Door de winst in Nederwetten blijft WHV meedoen om de bovenste plaatsen, ook in de tweede periode. De volgende wedstrijd is over twee weken, thuis tegen Elsendorp.