RKKSV 1 - Vorstenbossche Boys 1
RKKSV 1 - Vorstenbossche Boys 1 Foto: Jessy de Mol

VORSTENBOSCH - Op een redelijke grasmat, waar storm 'Dennis' zich liet zien door hevige windstoten, trapten de Vorstenbossche Boys officieel de tweede seizoenshelft af. De wind zorgde ervoor dat beiden teams rommelig aan de wedstrijd begonnen. Toch was het Vorstenbosch dat steeds meer aan de bal kwam. Na een uitbraak van Dave de Vocht kon Marvin van Heeswijk in de 5e minuut op doel schieten, maar de bal zwaaide af. Vorstenbosch probeerde via hoge voorzetten kansen te creëren, maar daar kwam niets van terecht gezien de flinke tegenwind. In de 6e minuut kon de hard werkende Kay van de Ven de bal op doel schieten, na een goede dieploop actie, maar zijn schot mistte overtuiging. Door een aantal onberekenbare hoge ballen voor het doel van Vorstenbosch kon RKKSV in tweede instantie in de 22e minuut de 1-0 maken. Vorstenbosch gaf echter niet op en probeerde ondanks de hevige tegenwind via de grond te zoeken naar mogelijkheden. Dit leidde tot succes in de 35e minuut toen Bob Verhoeven via een mooie dieptepass Marvin van Heeswijk wist te vinden. Deze kon vanaf de achterlijn Jouk Raijmakers bedienen die de 1-1 aantekende. Ruststand 1-1.

In de rust werd Dave de Vocht vervangen door Roel van Bakel. Met wind in de rug hoopte Vorstenbosch meer druk uit te oefenen op RKKSV wat echter veel te weinig lukte. Veel ballen konden door de spitsen niet worden binnen gehouden. In de 69e minuut een 100% scoringskans voor Marvin van Heeswijk die in een 1 tegen 1 situatie met de keeper de bal op de keeper schoot. In de 75e minuut werd de geblesseerde Stef van den Tillaart vervangen voor Stef Geenen. Deze bleek achteraf toch een soort 'gouden' wissel te zijn toen hij iets later de bal van de lijn kon halen en een onverdiende 2-1 voorkwam. Eindstand 1-1. In een matige wedstrijd met extreme wind is Vorstenbosch de tweede seizoenhelft toch begonnen met een punt. Qua uithoudingsvermogen, functionele techniek en samenspel zit de ploeg nog niet op het niveau waar het hoort te zijn. Dit is logisch verklaarbaar door het beperkt aantal trainingsmogelijkheden na de winterstop.