Vier het leven…Vier de carnaval!
Vier het leven…Vier de carnaval!

Vier het leven…Vier de carnaval!

Sport

HEESWIJK-DINTHER - Vrijdag 21 februari, de dag voor de carnaval, organiseert Berne Abdijbier voor de tweede keer 'Vier het leven…Vier de carnaval'. Carnaval is het volksfeest voorafgaand aan Aswoensdag. Aswoensdag is in de katholieke traditie het begin van de 40 dagen durende Vastentijd, die loopt tot en met Paaszaterdag. Vanaf Aswoensdag tot Pasen zijn er veertig vastendagen, waarbij de zondagen niet worden meegerekend. Aswoensdag wordt voorafgegaan door Vastenavond en het carnaval.

Berne Abdijbier is met het carnavalsterras bij de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther op 21 februari geopend om de start van de carnaval in te bloazen. Op het terras zijn feesttentjes in een gezellig aangeklede carnavalsstijl. Drie bloaskapellen zullen de carnaval inbloazen. Er zullen vuurkorven branden en de nieuwe Berne Bier Bitter wordt geïntroduceerd. Prinses Heidi met haar adjudanten en Road van Elluf zullen Berne Abdijbier ook met een bezoek vereren. Speciaal voor deze 'Vier de Carnaval' zullen er carnavalsemblemen van Berne Abdijbier te koop zijn. Het wordt een feestelijke carnavalsstart.

Deze bijzondere avond start om 19.11uur en eindigt om 23.11 uur op het adres Abdijstraat 51 Heeswijk-Dinther. Wees welkom, de toegang is gratis. Doe een dikke carnavalsjas aan en kom samen toasten op 'Vier het leven…Vier de carnaval'.

Vier het leven…Vier de carnaval!
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 8 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 9 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 11 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 12 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 12 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze