Korfbalsters laten punten achter

Nistelrode

NISTELRODE - Waar heel Nederland deze zondag in de ban was van Code Oranje, was het ook in Erp de oranje thuisploeg die overheerste. Meteen vanaf het begin waren de Korfrakkers de bovenliggende partij, en Prinses Irene kreeg geen grip op de wedstrijd. Na een ruststand van 15-7 bouwden de Korfrakkers hun voorsprong in de tweede helft nog verder uit. Met een eindstand van 24-12 was het einde wedstrijd.

Vliegende start voor Erp
In korfballand werd er dit weekend volop gesproken over het wel of niet spelen van de wedstrijden. Hoewel de wedstrijden natuurlijk in de zaal plaatsvinden, waren er ook twijfels of het veilig was om de weg op te gaan. Swift uit Velden is bijvoorbeeld niet afgereisd richting Reusel voor hun wedstrijd tegen DDW, en ook Stormvogels uit Luyksgestel hebben zich afgemeld voor de wedstrijd tegen Spes in Groesbeek. Voor Prinses Irene was de afstand naar Erp nog wel te doen, en ook de scheidsrechter gaf aan gewoon te willen komen. Om 14.30 uur floot J.L. de Leeuw dus gewoon de wedstrijd in. Korfrakkers maakten meteen een vliegende start, met vijf doelpunten op rij. Het was Nora Schouten die voor het eerste doelpunt op het scorebord aan Prinses Irene zijde zorgde. Ook Evy van de Akker schoot raak, maar de Korfrakkers scoorde gewoon mee. Het waren Linda van Tilburg en Gaby van Santvoort die de aansluiting probeerden te maken door twee rake worpen, en ook Laura van de Ven wist vanaf de strafworpstip haar eerste doelpunt van de middag te maken. De laatste tien minuten van de eerste helft waren vooral in het voordeel van de Korfrakkers, waarin zij een sprint trokken in de stand. Laura van de Ven wist twee keer raak te gooien, maar doordat de Korfrakkers dit vele malen meer deed werd er met een 15-7 stand gerust.

Hetzelfde spelbeeld
Na rust was er een zelfde spelbeeld: Korfrakkers schoot uit de startblokken met drie rake worpen, en opnieuw was het Nora Schouten die de korf vond voor Prinses Irene. Er werd af en toe leuk gecombineerd door de Prinses Irene formatie, maar ook werden er soms onnodige individuele fouten gemaakt. De Korfrakkers wisten deze fouten slim af te straffen. Het hielp daarnaast niet dat de goede kansen die Prinses Irene creëerde, vaak niet goed werden afgerond. Lisan Mikkers liet deze middag zien gevaarlijk te kunnen zijn, maar wist de kansjes allemaal net niet af te ronden. Met haar acties kreeg ze echter wel strafworpen mee, die Laura van de Ven keurig afrondde. In de tweede helft kon Prinses Irene daarnaast wat beter de rebound pakken in de verdediging, waardoor Korfrakkers net wat minder kon herhalen. Het was echter niet voldoende om de achterstand te verkleinen. Het was de ingevallen Esther van Venrooij die het laatste doelpunt voor Prinses Irene maakte, maar het slotakkoord was voor de Korfrakkers. Met een eindstand van 24-12 keerde Prinses Irene huiswaarts.