Krullendonkse onderscheiding Rob van Gaal!
Krullendonkse onderscheiding Rob van Gaal!

Krullendonkse onderscheiding Rob van Gaal!

Sport

KRULLENDONK - Op zondagmiddag 2 februari is Rob van Gaal onderscheiden door Jeugdprins Porcellus XLIII met de 'Verkesmem' voor zijn verdiensten en zijn inzet voor de Hisse jeugdcarnavalsclub 'Nei Grei'.

Rob bouwt, aangestoken door het enthousiasme van zijn zoon, een groot carnavalliefhebber, al jarenlang mooie dingen voor de kinderoptocht. Eerst alleen samen met zijn zoon, maar vanaf 2014 kwamen er vrienden en vriendinnen bij. In totaal een mooi nieuw clubje van 10 ...en dat werd 'Nei Grei'. In de bouwschuur van 'Opa Piet', vroeger ook heel actief met het bouwen van carnavalswagens, worden er al een flink aantal jaren de mooiste carnavalswagens gebouwd voor de jeugdoptocht. De jongens en meiden doen natuurlijk zoveel mogelijk zelf maar sommige dingen zijn nog net iets te lastig waardoor ze wel wat hulp van ouders konden gebruiken. Die hulp krijgen en kregen ze volop. Alle ouders helpen een handje mee. Maar Rob is en was niet weg te slaan uit de bouwschuur. Jaar in, jaar uit zorgt hij samen met de jongens en meiden dat er weer een prachtige wagen wordt gemaakt. Geen moeite is hem teveel.

Door zijn inzet zorgt hij ervoor dat de jongens en meiden steeds weer enthousiast worden om ideeën te verzinnen en deze verder uit te werken. Hij verdeelt de taken, neemt het zwaardere werk voor zijn rekening, samen met de 2 andere 'Robben', en hij zorgt dat er altijd voldoende bouwmateriaal wordt verzameld. Deze inzet vindt de Stichting Carnavalsviering Heesch geweldig en heeft dat dan ook beloond met een officiële onderscheiding: de Verkesmem !

Bij de bouwschuur in aanwezigheid van Nei Grei en alle betrokken ouders werd de onderscheiding feestelijk uitgereikt, waarbij de Krulkapel zorgde voor de muzikale omlijsting.

Krullendonkse onderscheiding Rob van Gaal!
Krullendonkse onderscheiding Rob van Gaal!
Krullendonkse onderscheiding Rob van Gaal!
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 8 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 9 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 11 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 12 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 12 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze